Mai pe larg...detin un spatiu in care ma batea gandul sa fac un notariat. Am tot ceea ce imi trebuie pentru dotari, etc, dar nu am...notar. Am inteles ca un jurist, dupa 5 ani de practica, da un examen si devine notar. Acum... care sunt intrebariile:
-ce statut are un notariat? este un SRL/SA ? teoretic veniturile se vor impartii in doua, eu vin cu banii, notaru cu stiinta...
-cum ajungi notar ( daca stie cineva mai precis ), intreb ptr ca am o prietena care este jurista si are deja 4 ani de practica. Eventual cum e cu concursul, etc.
-daca este deschis notariat, pot sa ofer si servicii de consultanta juridica? sau este obligat sa presteze doar notariat?
-credeti ca va fi tentata o persoana care poate deveni notar, sa intre intr o astfel de afacere? Sau i ar fi mai simplu sa faca un imprumut si sa faca singura afacere ( in conditiile in care totusi, nu are un venit cu care sa garanteze, etc ).
-am mai vazut la TV zilele trecute o chestie interesanta, si nu stiu daca am inteles eu sau aberau respectivii: tranzactiile imobiliare se impoziteaza cu 16%, iar impozitul este oprit de catre notariat si virat catre stat. Cum e ?
-daca aveti linkuri despre asa ceva, sau persoane interesante... PM me sau email: kidutzu@gmail.com