Laura2626 a scris:
[
O grila interesanta
Inculpatul poate solicita instantei continuarea procesului penal in scopul probarii nevinovatiei sale in cazul in care a intervenit
a) gratierea
b) prescriptia executarii pedepselor
c) retragerea plangerii prealabile
d) amnistia, in toate cazurile
Neata si o :coffee:
Grila, raspuns b si c. In cazul gratierii nu se poate, iar la aministie doar pentru cea antecondamnatorie, din cate imi aduc aminte.
In Udroiu am citit din cate imi amintesc si prescriptia executarii pedepselo. De ce nu e corect si b?
Pai cum sa mai ceri continuarea procesului penal daca ti s-a aplicat o pedeapsa ? Procesul penal dupa aplicarea pedepsei s-a incheiat .Poti sa ceri continuarea in cazul prescriptiei raspunderii penale dar nu si a executarii pedepsei
In cazul desfacerii adoptiei, care sunt consecintele legate de relatia cu familia fireasca?
Intrebare procedura civila
Cum este incheierea prin care se incuviinteaza probele ? Preparatorie sau interlocutorie ?
Ecaterina Cucuteanu a scris:
multumesc mult pt raspunsuri.
Q88, adica ce sa mai cuprinda acel capitol?
Eu nu am gasit nicaieri capitolul "executarea silita a obligatiilor de a face si de a nu face"- tratat ca atare (nici in Tabarca, nici in Ciobanu si nici in "Executarea silita" de Evelina Oprina). In opinia mea (strict a mea) trebuie invatate macar toate articolele de la executare din CPC ca sa fiu sigura ca nu am scapat nimic din vedere.
Daca voi invatati altfel sau stiti exact ce anume spuneti-mi si mie!
Cam liniste pe aici...
Daca cel care lasa mostenirea a facut mai multe liberalitati ce depasesc cotitatea disponibila, in cazul in care instanta dispune reductiunea acestora, atunci:
a. donatiile se reduc inaintea legatelor
b. legatele se reduc inaintea donatiilor
c. donatiile se reduc succesiv, in ordinea inversa a datei lor, incepand cu cea mai veche.
Buna ziua
recunosc ca n-am fost "pe faza" in ultimele luni,am incercat sa gasesc in discutiile voastre partea unde s-a discutat despre modificarile pt admitere INM dar fara succes . Este nevoie de recomandare chiar si pt INM ?
Pe site nu vad nimic nou afisat la "concurs de admitere INM"...
Pt. adrianicet grila cu functionarul raspuns : b
Laura2626 a scris:
anka20 a scris:
Laura2626 a scris:
@anka20: nu te supara, te rog, dar ceea ce ai postat tu au fost propunerile din decembrie 2010, care au fost supuse dezbaterii publice si pana acum nu s-a ajuns la nicio concluzie.
Probele vor ramane aceleasi, ordinea lor si notele -minim 7 la juridic si minim 30 de puncte la rationament, se vor mentine.Noutatea consta in acel minim 7 la interviu.Problema este ca daca faci un 80 sa spunem la juridic si un 70 la rationament, la interviu te poti trezi cu un 6,90 care automat din Admis te trece la Respins, tinand cont ca si interviul este, mai nou, proba eliminatorie. Deci media per totala de 7 conteaza foarte putin.La fel de bine ar putea fi si 5, daca la interviu iei sub 7:((
Nu ma supar,din contra iti multumesc ca m-ai corectat!Si mii de multumiri ca m-ai lamurit care e treaba cu notele/punctele!
Nu ai pentru ce anka, de aceea suntem pe forum sa ne lamurim intre noi.
Spuneai de interviu. Conteaza tot, fiecare gest, fiecare respiratie, mimica, limbajul non-verbal, de fapt ceea ce tu transimiti prin intermediul pozitiei corpului, prin felul in care tii mainile pe pupitru, prin crispare, privire, conteaza la fel de mult ca si tremurul vocii (care sa fim sinceri e normal, caci e un examen nu un interviu de angajare).In comisie e si un psiholog care iti va urmari toate aceste reactii.Urmeaza apoi limbajul si modul de exprimare, cunostiintele minime de etica si deontologie si MAREA, MAREA SURPRIZA a eseului. Avand in vedere ca nici ei nu au definit intocmai ce pretind si ce tip de eseu ar fi, ramane in faza de ou Kinder!
Spor la citit!
Auzisem voci care spuneau ca esti scanat de la a la z la interviu dar parca nu-mi venea sa cred ca este chiar asa.Iar cu eseul ala..........ce vor sa vada?Epitete?Comparatii?Dupa ce ca justitia e la pamant....Vai de noi anul asta! :(( Spor si tie la ivatat!
Laura2626 a scris:
@anka20: nu te supara, te rog, dar ceea ce ai postat tu au fost propunerile din decembrie 2010, care au fost supuse dezbaterii publice si pana acum nu s-a ajuns la nicio concluzie.
Probele vor ramane aceleasi, ordinea lor si notele -minim 7 la juridic si minim 30 de puncte la rationament, se vor mentine.Noutatea consta in acel minim 7 la interviu.Problema este ca daca faci un 80 sa spunem la juridic si un 70 la rationament, la interviu te poti trezi cu un 6,90 care automat din Admis te trece la Respins, tinand cont ca si interviul este, mai nou, proba eliminatorie. Deci media per totala de 7 conteaza foarte putin.La fel de bine ar putea fi si 5, daca la interviu iei sub 7:((
Nu ma supar,din contra iti multumesc ca m-ai corectat!Si mii de multumiri ca m-ai lamurit care e treaba cu notele/punctele!