Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca un PFA care-si desfasoara activitatea in regim de taxi (taximestrist independent) are obligatia constituirii Registrului de bani personali potrivit Ordinului 513/2015.
tatal meu a incheiat inainte de a deceda un antecontract de V-C sub semnatura privata fara a efectua succesiunea dupa mama mea decedata anterior.
Exista posibilitatea de a invoca in instanta nulitatea actului incheiat sau orice alta modalitate de atac.
A. Care sunt inregistrarile contabile pentru urmatoarea speta:
1. S-a semnat un contract cu plata in rate pentru achizitionarea unui mijloc fix emitandu-se facturi esalonat corespunzator fiecarei rate.
2. Proprietatea mijlocului fix apartine cumparatorului.
B. Care sunt inregistrarile contabile pentru urmatoarea speta:
1. S-a semnat un contract cu plata in rate pentru achizitionarea unui mijloc fix emitandu-se facturi esalonat corespunzator fiecarei rate.
2. Proprietatea mijlocului fix revine cumparatorului dupa achitarea integrala a mijlocului fix.
In Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
la art.12, alin.(1), lit.b) se precizeaza:
"Art. 12. - (1) Persoana care are în îngrijire, supraveghere şi întreţinere un copil cu handicap beneficiază, după caz, de următoarele drepturi:
b) concediu şi o indemnizaţie pentru creşterea copilului cu handicap în cuantum de 450 lei, pentru copilul cu handicap cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani; "
As dori sa stiu daca pe perioada concediului specificat mai sus o alta persoana poate sa ocupe locul celei aflate in concediu.
Verisoara mea a fost prinsa intr-un supermarket avand in geanta o crema de fata in valoare de 20 lei neachitata. A fost chemata politia, s-a restituit produsul si s-a intocmit dosar penal. Din discutia ulterioara cu politistul care a instrumentat cazul i s-a comunicat ca dosarul a fost trimis la parchet si sa stea linistitita ca propunerea a fost NUP cu amenda administrativa. Ulterior verisoara a fost la parchet sa afle numele procurorului la care s-a repartizat dosarul. Doamna grefier a spus ca nu are timp sa comunice fiecarei persoane care solicita numele procurorului de caz. Va rog sa-mi spuneti cum sa procedeze ca sa afle numele procurorului si in ce masura procurorul respecta propunerea politistului.
o pers.jur. platitoare de tva are un contract de inchiriere ptr.care plateste tva. La randul ei aceasta a subinchiriat o parte din spatiu altor pers.jur. Ptr.contractele de subinchiriere se plateste tva?
care este baza legala ce reglementeaza termenul de deschidere al succesiunii fara a se plati impozit la stat?
pe 18 mart.2011 se implineste 1 an de la decesul persoanei in urma careia se deschide succesiunea