Da stiam....tocmai de aceea nu am semnat nimik! Am vb azi cu administratorul firmei si i-am prezentat punctul meu de vedere...(adica incetarea activitatii cu art. 65)acum astept un raspuns!
Multumesc pt. sfaturi...
Pai cum nu poate fi obligat.......atat timp cat el m-a concediat din motive care nu tin de mine...ART. 65 sect. a4-a din Codul muncii si Art. 67: ”Art. 67. - Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii in conditiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil.”
deci...este cam obligat asa spune eu...nu? Mercik foarte mult pt. raspuns!
Acum o saptamana(cu o zi inainte de concediu de odihna), am fost anuntata ca am preaviz pana pe 15 septembrie adica sunt concediata pe motiv ca nu mai au nevoie de serviciile mele(mi s-a cerut sa semnez incetarea contractului de munca cu acord unilateral). Tin sa precizez ca nu am semnat nimic, iar momentan sunt in concediu de odihna pana la data de 30 August, urmand sa ma prezint in data de 30 la ora 10.00 la locul de munca pt. a rezolva problema. Intrebarea mea este: Pot cere sa fiu data in somaj? Este dreptul meu? Mi-au spus ca nu mai au nevoie de serviciile mele!Dupa aproape 3 ani de munca.