avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Activitate bajzat

Activitate bajzat

Discuție zid comun
1. Zidul casei vecine forma practic delimitarea pe lungimea acestei casei a celor doua proprietati. Casa a fost instrainata prin vanzare, noul proprietar a demolat casa lasand zidul dispre noi pe o inaltime de aprox 2m (, ridicarea noii cladiri efectuandu-se incepand de la aprox 60 cm de acest zid (gard) ramas. zidul nu are inca semn de comunitate sau nu(culmea nu este terminata). Intrebare: acest zid este comun sau apartine vecinului?
2. In continuarea acestui zid este un zid despartitior al celor doua proprietati si are culmea inclinata spre noi fiind facut de bunicii nostri. Vecinul doreste sa refaca acest zid din temelie. Nefiind zid comun ,are voie sa-l darame fara acordul nostru?
3. Spre gradina proprietatile sunt separate de un gard de plasa zincata cu o fundatie minima. Deoarece in aceasta zona vecinul are un padoc in care tine un caine si spala dejectiile spre gradina noastra ,am hotarat sa ridic un zid protector.
Intrebare: am nevoie de acordul vecinului, chiar daca fundatia zidului o voi face pe proprietatea mea?. Multumesc