Am primit o amenda de 9.500 lei pe care o voi contesta in instanta. Chiar inspectorul mi-a recomandat sa-o fac, fiindca si el considera aceasta suma exagerat de mare, avand in vedere ca statul nu a fost prejudiciat cu nici un ban, insa el a procedat conform legii :-(
Am deschis un punct de lucru al firmei in aceeasi localitate, aceeasi strada cu sediul, dar la un alt numar. Am inregistrat punctul de lucru la ORC, dar am omis sa o fac si la finante. Nici nu mi-a trecut prin minte :-(. La punctul de lucru am desfasurat activitate de alimentatie publica, si am utilizat o casa de marcat electronic fiscalizat pe adresa sediului. Culmea e ca am obtinut autorizatie de functionare si eram linistit ca sunt in legalitate. Am avut un control inopinant de la Directia Judeteana a Finantelor Publice si am aflat ca punctul de lucru trebuie inregistrat si la finante, ca trebuie sa avem o casa de marcat fiscalizat la adresa punctului de lucru si ca trebuie sa avem si un registru unic de contrul separat, la punctul de lucru. Legea spune ca amenda neutilizarii unei case de marcat se pedepseste cu amenda intre 8.000 si 40.000 lei.
Imi pote spune cineva ca utilizarea la un punc de lucru a unei case fiscalizate pe adresa sediului si neutilizarea niciunei case de marcat se considera acelasi lucru din punctul de vedere al amenzii?
La neinregistrarea punctului de lucru cred ca m-am lamurit, risc o amenda de la 3.000 la 5.000 lei, iar la lipsa registrului unic separat o amenda de la 500 la 1.000 de lei.
Daca e sa le adun, presupunand ca cei de la finante sunt indulgenti, pot avea o amenda de 11.500 lei si inca nu am comis evaziune fiscala de nici un fel, doar am fost cam nauc la infiintarea punctului de lucru
Prostia si domnia se plateste, sau are cineva o idee salvatoare? Maine trebuie sa ma prezint la DJFP pentru intocmirea procesului verbal.