avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Activitate ifcristal

Activitate ifcristal

Răspuns la discuția nulitatea casatoriei
carmenmur a scris:

casatoria este legala.

Cum argumentati?
Daca luam in considerare argumentele logice, asa pare. Dpdv legal nu am nici un argument in favoarea afirmatiei dumneavoastra.
Răspuns la discuția nulitatea casatoriei
legally a scris:

Solutia...A, sa introduca o actiune in tagada paternitatii.Astfel, dovedind ca tatal biologic nu este Y, dispare si ,,fratia" din certificatele de nastere.

Ok! A va tagadui paternitatea lui Y, dar pana atunci, cum ramane cu casatoria recent incheiata? Este nula?
Răspuns la discuția nulitatea casatoriei
Avokitten a scris:

pot ramane casatoriti in continuare fara probleme.

Ofiterul starii civile se intreaba daca nu cumva a gresit oficiind aceasta casatorie. Cum poate dovedi el ca aceasta casatorie este perfect legala?
Răspuns la discuția nulitatea casatoriei
Darie Tudor a scris:

Casatoria este perfect legala. A si Z nu sunt frati nici uterini si nici consangvin.


De acord cu dumneavoastra, dar sunt "frati" dupa tata.Amandoi tinerii au acelasi tata trecut in certificatul de nastere.Dupa C familiei- art 19, casatoria este nula, deoarece s-au incalcat dispozitiile art 6 din acelasi Cod. Cum pot dovedi tinerii ca nu sunt frati consangvini?
Buna seara!
Am va rog nevoie de o solutie la o problema ce presupune nulitatea unei casatorii..Pe scurt.....O femeie divortata, are la un moment dat (in urma cu 20 de ani) o relatie pasagera cu un barbat -X...Femeia ramane insarcinata...Cand graviduta noastra are 5 luni, se casatoreste cu un barbat divortat-Y, care recunoaste, la nastere fetita-A, ca fiind a lui, iar aceasta ii poarta numele. Y are la randul lui, din casatoria anterioara, un baiat- Z, care a fost crescut de mama lui pana la 25 de ani. Cand Z vine sa-si intalneasca tatal(in urma cu doi ani) o intalneste pe "sora" sa-A. si se indragosteste de ea. Cei doi tineri A si Z traiesc impreuna o poveste de dragoste din care se naste un copil...Cei doi "frati" hotarasc sa se casatoreasca...Ofiterul de stare civila, a oficiat casatoria( in urma cu cateva zile), iar acum se intreaba daca nu a facut o greseala. Intrebarea e cum poate fi "descalcita" aceasta situatie si ce pot face cei doi tineri pentru a ramane casatoriti. Daca aceasta casatorie este nula sau anulata, ce pasi trebuiesc urmati de catre tineri pentru a se putea casatori in viitor?#-o
Va multumesc pentru rabdare si anticipat, pentru raspunsuri!