În urma răspunsului dumneavoastră mai am totuşi câteva nelămuriri şi anume:
1. Dacă taxa pentru autorizaţia de construire a fost de 943 RON, prelungirea valabilitaţii ei a fost de 283 RON, este posibil ca regularizarea (închiderea autorizaţiei - termenul compartimentului de specialitate din Primărie) să fie în sumă de 1782 RON?
2. Valoarea acestor taxe este stabilită prin lege sau prin Hotărâre a Consiliului Local ?
Am o casă în contrucţie la stadiul "în roşu" cu geamurile exterioare montate. Construcţia a început acum 2 ani, după eliberarea autorizaţei de construire. În urmă cu un an am obţinut prelungirea autorizaţiei de construire, care a expirat la jumătatea lunii august, anul curent. Din lipsă de fonduri nu pot continua lucrările. Deşi m-am adresat primăriei pentru întabularea casei, am fost respins pe motiv că nu este tencuită la exterior. Mai mult mi s-a cerut o taxă (foarte mare după părerea mea) pentru închiderea autorizaţiei de construire. Deasemenea mi s-a mai spus că pentru continuarea lucrărilor trebuie să solicit o nouă autorizaţie de construire.
În sensul celor menţionate mai sus, vă rog să mă lămuriţi cu următoarele probleme:
1. Care sunt condiţiile de întabulare a casei (eventual şi actul normativ în care sunt precizate şi explicate)?
2. Este legală această taxă de "închidere a autorizaţiei de construire", deoarece (din câte m-am documentat eu) în Legea 50/1991 republicată se vorbeşte de regularizarea taxelor către emitent (respectiv Primărie) la finalizarea lucrărilor?
3. Există varianta "sistării lucrărilor pe o perioadă .......", prin care să nu mai fie necesară plata acestei taxe? Întreb acest lucru deoarece î-mi construiesc casa din venituri salariale iar finalizarea lucrărilor mai poate dura ceva ani. În aceste condiţii s-ar putea să mă coste mai mult taxele decât casa.
Vă mulţumesc!