avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Activitate eracles

Activitate eracles

Gresiti d-le. Orice lege trebuie sa fie in favoarea cetateanului. In cazul dat, este posibil ca sa existe o eroare de intelegere a celor comunicate catre agentul constatator sau, pur si simplu, operatorul radar, sa doreasca sa transmita o informatie eronata (sau alte si alte cauze) care fac sa existe un dubiu asupra situatiei de fapt. Intrucat p-v se bucura de prezumtie de legalitate si veridicitate, ceea ce agentul consemneaza se considera adevarat, atunci pentru ca acesta regula sa fie efectiva, agentul trebuie sa constate cu propriile sale simturi ceea ce consemneaza.
In caz contrar, repet, pot exista abuzuri, greseli sau erori umane!
planul parcelar nu este un act administrativ. Altfel spus, planul parcelar nu este un act juridic şi nu dă naştere, modifică sau stinge raporturi juridice, chiar dacă este emis de către o autoritate publică, acesta cu atât mai mult cu cât, el nu este nominativ, iar persoana care il are in posesie nu se bucură de efectele ce le-ar putea produce din punct de vedere juridic.

Daca planul este gresit se poate rectifica, fie de autoritatea emitenta, pe baza unei cererii, fie, daca a fost inregistrat si acceptat la OCPI, pe baza unei actiunii in instanta.
Răspuns la discuția Nu este de acord cu cresa
Buna ziua,

daca aveti sentinta de divort cu incredintarea copilului catre dvs. anterior datei de 1 octombrie 2011 (pe vechea reglementare in domeniu) NU aveti nevoie de acordul tatalui pentru a inscrie copilul unde doriti dvs.
Daca aveti sentinta cu incredintarea copilului pe noua reglementare, trebuie sa ne spuneti mai intai ce si cum s-a dispus prin sentinta iar dupa aceea va voi putea raspunde
Răspuns la discuția Custodie unica vs custodie comuna
iuliah, nu ai nevoie de niciun acord din partea celuilalt parinte in cazul in care, prin hotarare judecatoreasca, ti s-a incredintat copilul. Prezentarea pasaportului si a hotararii judecatoresti la granita/aeroport este suficienta pentru a putea pleca cu copilul. Daca nu ai o asemenea hotarare, poti sa te adresezi instantei cu o cerere pentru a suplinii acordul celuilalt parinte si a-l obliga sa iti puna la dispozitie pasaportul copilului (daca este la acesta). Acelasi drept il are si parintele caruia nu i-a fost incredintat copilul. Motivarea in drept se face conform Legii 272/2004 (art. 2 alin. 3 ) si a Legii 248/2005 (art. 30 lit. b), art. 8 Conventia CEDO si Protocolul nr. 4 la Conventia CEDO
Răspuns la discuția Custodie unica vs custodie comuna
da. noul cod civil prevede asta insa trebuie stabilita printr-o hotarare judecatoreasca. nu opereaza custodia comuna automat, in caz de divort.
Răspuns la discuția Custodie unica vs custodie comuna
Alex_Munteanu a scris:

@eracles
Asta este pura custodie comuna FIZICA. Nu este reglementata de legislatia romaneasca, care stabileste domiciliul minorului doar la un parinte.

Totusi nu este o idee deloc rea.



In esenta, asa este. Insa, nu exista limitarea stabilirii custodiei comune in sensul aratat. Cum NCC prevede doar stabilirea domicliului la parintele cu care locuieste in mod statornic si nu limiteaza sub nicio forma custodia (prevazand chiar dreptul la tranzactionare al parintilor) nu vad nicio imposibilitate de a stabili un asemenea program ca deziderat al intentiei de custodie comuna. Singura limitare pe care o vad izvoraste din prejudecatiile si mentalitatea sociala si individuala a judecatorilor.
repet, daca in alte tari se poate, si, cunosc parinti care accepta aceasta modalitate de exercitare a custodiei, nu vad de ce nu s-ar putea si la noi. Singura conditie este data de intrebarea: este mai bine pentru copil asa? Eu cred ca da, raportat nu la cum ar fi ideal (familie) ci la situatiile de divort, neintelegeri intre parinti, dorinta de implicare in viata copilului a ambilor parinti, etc. Adica alegerea raului cel mai mic pentru copil!

nu putewti da in judecata OCPI daca nu aveti o incheiere de respingere... si chiar daca ati avea nu ati face nimic pentru ca nu puteti aduce alte probe decat ce s-a depus la ocpi...


Daca are o inchiere de respingere nu poate da in judecata OCPI. a se vedea RIL 72/2007 ICCJ si Legea 7/1996 (art. 50 si urm.).

faceti o actiune in constatare - art. 111 C.proc.civ. daca terenul e la dvs. impotriva vecinilor si a celui de la care ati cumparat terenul.
Daca sunt probleme cu vecinii, actionatii pe acestia.
Rectificarea de CF se face impotriva OCPI-ului pe cale administrativa daca surplusul de teren este de +/- 5%.
Răspuns la discuția Custodie unica vs custodie comuna
"De asemenea, în ciuda experienţelor dvs. personale, aici se discută probleme juridice, nu care părinte e moral sau nu etc., nici cum ar trebui să fie legea"

catre moderator a_k: Propunerile de lege ferenda, intra in categoria "...nici cum ar trebui sa fie legea"?
Răspuns la discuția Custodie unica vs custodie comuna
milady99, consider ca te inseli. Uite, de 3 ani de zile comunic cu mama copilului doar prin e'mail si/sau sms. nu ne-am vazut de mult timp si nici nu ma deranjeaza. copilul a stat la mine iar cand s-a intors in tara mama am lasat-o sa-si vada copilul si/sau sa stea cu ea. il lua direct de la gradinita. asa ne-am anuntat mereu. Chiar daca prin hotarare judecatoresca copilul i-a fost incredintat ei la divort.
este evident ca pt copil nu este o situatie normala si cu atat mai putin benefica. insa, fata de situatiile petrecute in fata copilului cand ne intalneam, asa e mai bine.
Asa ca, se poate si fara a "contact intens si pe viata cu mine".
Pe de alta viata, retineti ca atunci cand ai un copil, ca vrei sau nu, vei avea un contact pe viata cu celalat parinte. Intr-un fel sau altul.
Nu stiu de unde ati inteles dvs. vizite la domiciliul mamei, iar daca va referiti la custodia propusa, era doar o propunere care poate fi adaptata la fiecare familie in parte. Si asa si ar trebui!
Sunt uimit cu cate patima vad comentari care nu respecta postarile celor la care se face referire. Nu puteti emite pareri despre situatii concrete fara sa respectati continutul acelor exemple.


Răspuns la discuția Custodie unica vs custodie comuna
Postam acum cateva zile o modalitate de a avea custodie comuna, prin drepturi si obligatii comune ale ambilor parinti.
Pentru cei care vad raporturile dintre parinti si copilul lor ca pe o "batalie" asupra cine trebuie sa aiba copilul, pentru cei care vor sa aiba o relatie normala dupa divort, pentru cei care se gandesc la binele copilului lor, pentru cei care vor sa fie parinti in continuare (in fapt) ar trebui sa experimenteze aceasta modalitate, pe care o exemplific mai jos:

CUSTODIE COMUNA.
O luna copilul sta la mama. In acesta luna, tatal e obligat sa achite pensie de intretinere si are dreptul de a-l ridica de la domiciliul mamei, alternativ in wk-end, de vineri de la ora 20,00 pana Duminica, orele 20,00.
In luna urmatoare, copilul sta la tatal. in aceasta luna, mama are obligatia de a achita pensie de intretinere si are dreptul de a-l ridica de la domiciliul tatalui alternativ in wk-end, de vineri la ora 20,00 pana duminica la ora 20,00.
pensia de intretinere se achia intr-un cont deschis de fiecare parinte in parte, pe numele copilului.
In vacante, custodia se modifica in felul urmator: alternativ, de la an la an, de Craciun sta cu tatal 1 saptamana si de revelion cu mama 1 saptamana, indiferent de la cine trebuia sa locuieasca copilul in luna decembrie. Urmatorul an, se schimba.
De vacanta de Paste (sau in timpul srabatorilor pascale, daca copilul nu e la scoala), alternativ de la an la an, sta cu tatal iar anul viitor cu mama, indiferent de luna la care dintre parinte trebuia sa stea.
In vacantele de vara, sta o luna - (iulie sau august) la tata, fara posibilitatea mamei de a-l lua in wk-end-uri, pentru a da posibilitatea parintelui de a petrece vacanta cu acesta in mod liber. In luna urmatoare, copilul sta la mama, fara posibilitatea tatalui de a-l lua in wk-enduri, asa cum se intampla in restul anului.
In situatiii de urgenta, care presupun cheltuieli mari (boala, scoala privata scumpa, etc.), ambii parinti sunt obligati sa contribuie in mod egal, indiferent de pensia de intretinere.

Deciziile legate de copil, privind gradinita/scoala de urmat, se iau in comun de parinti. In caz de dezacord, parintii se vor adresa instantei. Pana la solutionarea din partea instantei a diferendului (in cazul in care va dura in timp o asemenea situatie), copilul urmeaza a efectua propunerea tatalui/mamei (cum se decide de parinti sau instanta la data stabilirii custodiei).

In caz de boala a copilului sau in anumite cazuri exceptionale privind viata acestuia (dezamagiri psihice, amoroase, intelectuale, etc.) parintele la care nu se afla copilul in acel moment are dreptul de a-l vizita la domiciliul celuilalt parinte si de a avea legaturi persoanale cu acesta (plimbari, discutii, vizionarea unui film, etc), pentru perioada cat dureaza situatia exceptionala din viata copilului.
Parintii au dreptul de a decide impreuna un altfel program pentru copilul lor, oricand fara a fi limitati de prezenta custodie