avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Activitate nora_vasilescu

Activitate nora_vasilescu

Răspuns la discuția Reducere pensie alimentara
Multumesc.
Din pacate legile sunt f.f. interpretabile: avocatul nostru insista pe "regula" ultimelor 6 luni, iar judecatorii, ce sa mai discutam...
In decursul timpului am observat ca nu prea se tine cont de drepturile barbatului, conteaza doar mama si copilul. Adica, in acest caz, Drepturile Omului" nu se mai aplica. Femeia poate face un copil , fara voia partenerului, chiar daca nu sunt casatoriti, dupa care toate drepturile sunt numai ale lor!
Răspuns la discuția Reducere pensie alimentara
Multumesc pentru raspunsuri.
As dori, daca se poate, sa-mi spuneti ce inseamna "se va face media": daca salariul a scazut incepand cu luna iulie, iar fiul meu plateste in continuare suma stabilita anterior, cum i se va face dreptate din punct de vedere financiar?
Răspuns la discuția Reducere pensie alimentara
Atunci cand a fost stabilita, pensia de intretinere reprezenta o suma fixa care la vremea respectiva era egala cu 1/4 din salariu. Institutia continua sa retina aceeasi suma, chiar daca salariul s-a diminuat cu 25%.
In aceste conditii, avocatul consultat a spus ca "regula" venitului pe ultimele 6 luni nu s-a schimbat! Mi se pare nedrept si incorect, mai ales ca banii odata dati, nu cred ca se mai recupereaza.
Multumesc
As dori sa stiu daca in urma reducerii cu 25% a salariilor bugetarilor se poate cere in instanta reducerea proportionala a pensiei alimentare, fara a mai urma "regula ultimelor 6 luni.

Cu multumiri