avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Activitate nilatak

Activitate nilatak

Am uitat sa-ti spun schimbarea legii a inceput in 29.04.2009 si a luat sfarsit prin publicarea definitiva in 16.06.2010,le-a trebuit 3 ani ca sa se alinieze la legislatia UE.
Nu te mai lua dupe toti avocatii astia care uita sa se mai documenteze,care uita sa-si mai faca update la cunostinte.Ne-am aliniat la legislatia europeana cu forta prin directive EU,eram o tara si inca suntem de bananieri,discriminarea in randul persoanelor cu handicap este la ordinea zilei.Daca ai in familie un membru persoana cu handicap 1 sau grav poti inmatricula un autovehicul pe numele ei fara sa fie nevoie ca acea persoana s-o conduca,in schimb trebuie sa-i faci o modificare la scaun sau bancheta pentru accesul scaunului rulant.Modificare pe care ti-o atesta RAR si va aparea in CI,odata omologata esti scutit de taxa de prima inmatriculare.Problemele intervin atunci cand persoana cu handicap este minor si nu are nici buletin asta este cazul meu,m-au pus sa-i fac donatie minorului cu dispozitie de punere in posesie eliberata de autoritatea tutelara,tutela fiind mama copilului,sa vezi fete de tot risul pe la taxe si impozite,sa vezi umerii ridicati si sprincene de idioti,sa vezi cati de NU erau pe buzele lor de inculti.Habar nu au pe ce lume traiesc,nimeni nu citeste legea,traiesc dupa ce li s-a spus acum 100 de ani,nimeni nu-si da interesul,Am fost pionier cu legea in mana peste tot,singuri oameni care a stiut de schimbare au fost 2 dir. de la RAR,unul prieten prin alianta.
Si eu ce trebuie sa fac pentru a castiga dreptul copilului,mentionez ca trebuie transportata zilnic la kinetoterapeut,ergoterapeut,logoped,parc.
In urma directivei 46/2007din 05.09.2007 cu aplicabilitate din 29.04.2009 (

5.5. "Vehicul accesibil scaunelor rulante" înseamnă un vehicul din categoria M1, construit sau transformat astfel încât în el să încapă una sau mai multe persoane așezate în scaunele lor rulante atunci când vehiculul se află în mișcare pe șosea.).In data de 18.01.2010 in nr. 37 din M.O la punctul 2.3.3 autovehicule destinate sa fie utilizate de catre persoane cu handicap fizic. Ordinul MT nr. 421/2010 publicat in M.O nr.399 din 16 iunie 2010-1. La sectiunea 1 capitolul I subpunctul 2.3, litera c) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“c) autovehiculelor destinate sa fie utilizate de persoane cu handicap fizic;”.
La anexa nr 9;litera h se specifica scaun,banchta modificat in scopul prelurii si transportarii persoanelor cu handicap grav sau accentuat.Aceste modificari au fost aduse si O.U.G. nr50/2008 la art.3,alin.(2) lit. b(Potrivit art. 3 alin. (1) lit. b) din ordonanta de urgenta atacata, fac exceptie de la plata taxei autovehiculele special modificate in scopul conducerii de catre persoanele cu handicap, precum si autovehiculele special modificate in scopul preluarii si transportarii persoanelor cu handicap grav sau accentuat, iar, conform alin. (4) al aceluiasi articol, "modificarile speciale aduse autovehiculelor se inscriu de catre Regia Autonoma «Registrul Auto Roman» in cartea de identitate a vehiculului. Lista modificarilor speciale aduse autovehiculelor va fi aprobata prin ordin al ministrului transporturilor si infrastructurii."). Avind in vedere toate acestea,eu fiind tatal unei fetite in varsta de 8,9 ani cu handicap grav(1) am achizitionat un autovehicul special adaptat transportului fetitei.Mentionez ca autovehicolul l-am achizitionat din Germania,modificarile au fost facute acolo,acest autovehicul a fost omologat de catre R.A.R. conform legilor in vigoare: AUTOVEHICUL SPECIAL M1.caroserie SH vehicul accesibil scaunelor rulant.La rubrica modificari ce nu afecteaza performantele si caracteristicile apare:Bancheta modificata pentru facilitatea accesului.Nr.de locuri contine un scaun rulant. Problemele incep sa apara la taxe locale unde nu-i intereseaza ca este auto special,nu este pe numele copilului, trebuie sa-l impunem.N-am stat sa fac scandal am acceptat si m-am dus la inmatriculare,aici aceasi problema,de ce nu are copilul buletin,simplu are 8,9ani.Am lasat actele pentru inmatriculare pe 10.08.2010,azi 01.09.2010 am primit actele inapoi si un raspuns oficial foarte ilar ;Din analiza documentelor depuse de dvs.rezulta ca autoturismul nu este in propietatea persoanei cu handicap,adica a copilului,si la inmatricularea autovehicului in cauza nu se aplica prevederile art.3,alin 2 lit.b din o.u.g. 50/2008. TRAIM INTRO TARA BANANIERA,COPILUL MEU,NU ESTE AL MEU IAR AUTO NU CONTEAZA CA ESTE SPECIAL SI TREBUIE SCUTIT. Ce sa fac acum,trebuie sa-i dau in judecata,n-am bani,am cheltui destul si cu omologarea desi am fost scutit 50%+taxe CEC+asigurare unde iar am fost scutit 50%. AJUTOR!!!!!!!!!!!!!!!! Pot fi contactat la tel.0766640142.
In urma directivei 46/2007din 05.09.2007 cu aplicabilitate din 29.04.2009 (

5.5. "Vehicul accesibil scaunelor rulante" înseamnă un vehicul din categoria M1, construit sau transformat astfel încât în el să încapă una sau mai multe persoane așezate în scaunele lor rulante atunci când vehiculul se află în mișcare pe șosea.).In data de 18.01.2010 in nr. 37 din M.O la punctul 2.3.3 autovehicule destinate sa fie utilizate de catre persoane cu handicap fizic. Ordinul MT nr. 421/2010 publicat in M.O nr.399 din 16 iunie 2010-1. La sectiunea 1 capitolul I subpunctul 2.3, litera c) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“c) autovehiculelor destinate sa fie utilizate de persoane cu handicap fizic;”.
La anexa nr 9;litera h se specifica scaun,banchta modificat in scopul prelurii si transportarii persoanelor cu handicap grav sau accentuat.Aceste modificari au fost aduse si O.U.G. nr50/2008 la art.3,alin.(2) lit. b(Potrivit art. 3 alin. (1) lit. b) din ordonanta de urgenta atacata, fac exceptie de la plata taxei autovehiculele special modificate in scopul conducerii de catre persoanele cu handicap, precum si autovehiculele special modificate in scopul preluarii si transportarii persoanelor cu handicap grav sau accentuat, iar, conform alin. (4) al aceluiasi articol, "modificarile speciale aduse autovehiculelor se inscriu de catre Regia Autonoma «Registrul Auto Roman» in cartea de identitate a vehiculului. Lista modificarilor speciale aduse autovehiculelor va fi aprobata prin ordin al ministrului transporturilor si infrastructurii."). Avind in vedere toate acestea,eu fiind tatal unei fetite in varsta de 8,9 ani cu handicap grav(1) am achizitionat un autovehicul special adaptat transportului fetitei.Mentionez ca autovehicolul l-am achizitionat din Germania,modificarile au fost facute acolo,acest autovehicul a fost omologat de catre R.A.R. conform legilor in vigoare: AUTOVEHICUL SPECIAL M1.caroserie SH vehicul accesibil scaunelor rulant.La rubrica modificari ce nu afecteaza performantele si caracteristicile apare:Bancheta modificata pentru facilitatea accesului.Nr.de locuri contine un scaun rulant. Problemele incep sa apara la taxe locale unde nu-i intereseaza ca este auto special,nu este pe numele copilului, trebuie sa-l impunem.N-am stat sa fac scandal am acceptat si m-am dus la inmatriculare,aici aceasi problema,de ce nu are copilul buletin,simplu are 8,9ani.Am lasat actele pentru inmatriculare pe 10.08.2010,azi 01.09.2010 am primit actele inapoi si un raspuns oficial foarte ilar ;Din analiza documentelor depuse de dvs.rezulta ca autoturismul nu este in propietatea persoanei cu handicap,adica a copilului,si la inmatricularea autovehicului in cauza nu se aplica prevederile art.3,alin 2 lit.b din o.u.g. 50/2008. TRAIM INTRO TARA BANANIERA,COPILUL MEU,NU ESTE AL MEU IAR AUTO NU CONTEAZA CA ESTE SPECIAL SI TREBUIE SCUTIT. Ce sa fac acum,trebuie sa-i dau in judecata,n-am bani,am cheltui destul si cu omologarea desi am fost scutit 50%+taxe CEC+asigurare unde iar am fost scutit 50%. AJUTOR!!!!!!!!!!!!!!!!