SimoB a scris:
Raspunsurile la grile sunt:
1 b
2 c
3 c
Ati fost pe aproape :)
Grile sunt din Udroiu.
Explicati-mi si mie de ce la prima intrebare e corect "b".
Eu cand am spus ca e definitiva, m-am gandit la art. 141al 1 teza a II-a: "incheierea prin care prima instanta sau instanta de apel respinge cererea de revocare, inlocuire sau incetare de drept a mas. prev. nu e supusa niciunei cai de atac."
Dupa parerea mea toate raspunsurile sunt corecte, insa raspunsul corect dat este doar c). Vad ca nimeni nu a luat ca raspuns corect varianta c. Eu ma gandeam ca e corect pt ca in cazul autoritatii de lucru judecat pot formula contestatie in anulare si partile din prima instanta (in cazul in care a doua hot. a ramas definitiva prin neapelare/nerecurare, si nu doar cele din recurs).
Nelamurirea mea este de ce a. si b. nu au fost considerate corecte, avand in vedere art. 387 CPP:stunned:
Q88 a scris:
La grilele mele varianta "a" e cea corecta pentru ambele, cu explicatia data de Iras.
Bravo fetele!
Iras, ai toate sansele sa ii furi locul lui Udroiu. Ne cam chinui :D
La grila ta Simo, cred ca raspunsul e "b"
sunt tare nelamurita ... sa inteleg ca daca se retin mai multe atenuante...fiecare in parte reduc din pedeapsa?
un articol ceva...daca se poate
Grila pr.penala
Pot formula constestatie in anulare:
a. oricare dintre parti
b. si procurorul
c. oricare dintre partile din recurs cu exceptia situatiei in care exista autoritate de lucru judecat.
Eu cred ca e doar 1 la grila ta Iras.
Starile de agravare a pedepsei:
a) produc efecte fiecare in parte, actionand succesiv
b) produc o singura agravare, indiferent cate se retin in sarcina inculpatului
c) provoaca cel mult 2 agravari
Starile de atenuare a pedepsei:
a) produc efecte fiecare in parte, actionand succesiv
b) produc o singura atenuare, indiferent cate se retin in sarcina inculpatului
c) produc efecte fiecare in parte, actionand succesiv, numai daca vin in concurs cu circumstante agravante, in aceeasi cauza.
Ecaterina Cucuteanu a scris:
Pt infr savarsita ulterior, care a fost descoperita dupa implinirea term de incercare:
a) este posib retinerea dispozitiilor privind recidiva
b) nu are loc rev susp condit
c) este posib retinerea dispo privind pluralit interm
d)nicio varianta
Cu explicatii, daca se poate :P
ab
a - la recidiva postexecutorie, daca a fost savarsita inainte de implinirea term de incercare si b - pt ca trebuie descoperita inainte de implinirea term de incercare
c nu e bun, se retine pluralitate cand nu avem redidiva postcondamnatorie
Iar la procedura civila, eu zic sa ne rezumam la NCPC al domnului Boroi si colectivul.
Pe forumul de anul trecut, colegii care aveau codul domnului Boroi cu Octavia Spineanu Matei erau foarte multumiti.
Nu vom avea tot NCPC in tematica, ci 1 sau 2 capitole la fel ca acum 1 an si nu se merita sa cumparam toate tratatele.
Ms.Ecaterina.Să postezi o părere despre carte,după ce o primeşti.:)