Depuneti plangere prealabila si cereti expertiza medico - legala.
Va constituiti parte civila si cereti despagubiri.
unde anume depun cererea, la instanta competenta sa judece in fond cererea dupa finalizarea procedurii prealabile?
pot solicita ajutor public judiciar pentru plata onorariului de expert , in cadrul procedurii prealabile efectuata de Comisia de stabilire a cazurilor de malpraxis?
daca sora dvs. era angajata, angajatorul era obligat sa achite contributia la asigurari sociale de sanatate. In baza acestor contributii are acces la asistenta de sanatate in spitalele de stat si in cele private cu care Casa de Asigurari de Sanatate are contract.
Asigurarea facultativa incheiata cu firma la care faceti referire, va fi tinuta sa achite ceea ce s-a obligat prin contract, dar in nici-un caz costurile cu oreratia facuta in sistemul de stat.
sa formuleze plangere penala si in cadrul dosarului sa ceara despagubiri civile de la asigurator.
in instanta veti primi despagubiri doar in situatia in care exista dosar la organele de cercetare sau la instanta, dosar in care tatal a apucat sa se constituie parte civila.
Pe cale de negociere cu asiguratorul slabe sperante sa primiti ceva .
eu va sfatuiesc sa formulati plangere penala nu sa mergeti la asigurator sa va rugati de ei sa va despagubesca.
In fata instantei, daca va fi penal sau civil , ramane de vazut , dar veti lua cu siguranta mult mai mult decat puteti primi pe cale de negociere cu asiguratorul.
chemati in garantie asiguratorul sa se judece el cu service-ul
daca legiuitorul a vrut sa arate, ca cererea de apel intocmita doar in conditiile art. 412 alin 1 lit. a, b, si c, (intr-un cuvant, cererea neinsotita de motivare) de ce nu s-a oprit la art. 412 alin. 1 lit. a, b si c? Legiuitorul spune cererea de apel intocmita in conditiile art 412 , articol care are 4 alineate (alin 4 motivarea).
Consider ca trebuia prevazut clar si termenul de motivare care sa curga de la comunicarea hotararii. Se tot vorbeste de celeritate si se lasa loc de interpretare cu privire la depunerea motivelor care ar putea fi depuse pana la primul termen, termen la care partea adversa poate cere termen pt pregatirea apararii astfel incat se prelungeste termenul in care se va solutiona procesul.
multumesc mult
multumesc mult pt lamuririle date, si eu sunt de acord cu dvs.
mai am totusi o intrebare.
Urmatorul articol, respectiv art. 413 cpp spune ca ...
Cererea de apel intocmita in conditiile intregului art. 412 (adica inclusiv alin. 4 ), se depune la instanta a carei hotarare se ataca.
intrebare...
Cum as putea eu depune motivele de apel la primul termen de judecata, la prima instanta (judecatorie), daca eu sunt deja la primul termen de apel si ma judec la curtea de apel?
Nu cumva legiuitorul a scapat ceva din vedere si anume ca motivarea se face si ea intr-un anumit termen, sa zicem 10 -30 zile de la comunicarea hotararii?
multumecs inca o data celor care imi vor da un raspuns