Revin deoarece am omis sa precizez documentele cu care ne dovedim dreptul de proprietate:
- rol agricol
- rol fiscal
- proces verbal de confiscare eliberat in 1959 de autoritatile comuniste si in care sunt redate vecinatatile terenului
- declaratii de martori (sunt aceleasi persoane care sunt mentionate ca vecini in procesul verbal de confiscare)
- expertiza extrajudiciara
Doresc sa va supun atentiei un caz de retrocedare. In anul 1959 bunicii mele i-a fost confiscat un hectar in intravilanul municipiului Bacau. S-au facut cereri de retrocedare la legile 18/1991, 169/1997, 1/2000, 10/2001 si 247/2005, aceasta din urma in luna septembrie 2005. Toate ramase fara raspuns. In 1994 terenul a fost retrocedat altei persoane.
In 2006 a fost instrainat unui investitor care a realizat pe el un supermarket. In 2007 s-a obtinut o hotarare definitiva si irvoecabila prin care primarul era obligat sa raspunda la cererea de retrocedare. Fara efect. Executorul judecatoresc a spus ca nu poate sa ii ia mana primarului si sa il oblige sa scrie.
In 2007 am deschis actiune in revendicare pentru anularea titulului acordat pe terenul nostru si a actului de vanzare cumparare subsecvent. Actiunea a fost respinsa si la Judecatoria Bacau si la Tribunalul Bacau. In cursul acesteia insa s-au intamplat mai multe lucruri care merita mentionate:
- in documentatia de retrocedare a titlului acordat pe terenul nostru exista un singur act de vanzare cumparare pt un hectar situat in cu totul alta parte, incheiat in 1921. Nu se prezinta niciun act de confiscare sau dovada a continuitatii proprietatii.
- in aceeasi documentatie exista si un rol fiscal falsificat. Putem dovedi acest lucru. Am scos de la arhive acelasi rol fiscal, existand diferente majore intre originalul de la arhive si copia de la dosarul de retrocedare.
- in cererea la L 18 a celor care au primit TP in 1994 pe terenul nostru sunt mentionat suprafete mari la 3 adrese din Bacau. Am scos de la arhive tabelele pe baza carora cei care au avut in zona case si au fost depsagubiti. La doua din cele trei adrese figureaza alte persoane, iar la a treia figureaza persoana care a primit terenul nostru cu un loc de casa de 400 m patrati pt care a si primit despagubiri banesti la vremea respectiva.
- in cursul procesului instanta a cerut realizarea unei expertize. Expertul desemnat de instanta si expertul parte al firmei care detine acum terenul au falsificat expertiza, fapt pentru care sunt in prezent judecati pentru fals si uz de fals in forma calificata la Jud Bacau.
Pe parcursul anilor, desi nu s-a emis vreo dispozitie sau decizie, Comisia locala ne-a facut 4 oferte scrise de terenuri in compensare, fiecare de o valoare de piata aproape nula, toate refuzate de noi.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Ce posibilitati mai avem acum? Fie pe calea instantelor, fie pe cea a Comisiei locale sau judetene.