avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters166442

Activitate ContSters166442

Răspuns la discuția Admitere INM august 2011
rino83 a scris:

gigelush a scris:

nu poti sa retii coautorat la forma TIP, tocmai fiindca retii coautoratul ca fiind o forma AGRAVATA. acum ramane sa considerati cum credeti.

pt isis: 1. eu sunt deja auditor de justitie. deci glumele tale acide nu ma afecteaza.
2. toti oamenii gresesc. udroiu e om.

Gigelush, ce ne facusi tu o aroganta acum :))
Si va invata, acolo la INM, cum sa faceti fata cu stoicism "glumelor acide"?:))

ne invata PENAL.
nu poti sa retii coautorat la forma TIP, tocmai fiindca retii coautoratul ca fiind o forma AGRAVATA. acum ramane sa considerati cum credeti.

pt isis: 1. eu sunt deja auditor de justitie. deci glumele tale acide nu ma afecteaza.
2. toti oamenii gresesc. udroiu e om.
nu stiu de unde parerile astea ale voastre. si udroiu in cartea lui la variantele agravate de genul asta (doua sau mai multe persoane impreuna) vorbeste de COAUTORI- verificati. in definitiv e vorba de PARTICIPATIE PENALA nu de PLURALITATE NATURALA sau CONSTITUITA- unde vorbim de autori.

act sexual cu un minor pt că în noul cod al familiei fata nu se poate casatori decat la varsta de 16 ani. zic si eu desi mi se pare cam fortat.

daca titlul la purtator e bun mobil incorporal- si este- atunci si bunuri mobile incorporale pot constitui obiect material al furtului. nu spune in grila ca TOATE bunurile mobile incorporale pot constitui....
Patrick_ a scris:

gigelush a scris:

contestatia de la intrebarea nr.54g4 adica la pagina 4 sus- aici sunt de parere ca nu poate exista concurs ideal cei de la inm.

Intrebarea aceea suna cu totul altfel. :)

"Infractiunea de vatamare corporala grava, constand in lovirea unei persoane in scopul de a-i provoca avortul" e cu totul altceva decat afirmatia conform careia "vatamarea corporala grava poate sa intre in concurs ideal cu provocarea ilegala a avortului"

Parerea mea

mai o ultima chestie. sper sa ma fac inteles.
avortul e o vatamare corporala. asa cum e slutirea, pierderea unui organ etc.
cand exista rezultate alternative nu se poate retine concurs de infractiuni ci o singura infractiune. eu pot sa actionez cu intentia sa slutesc pe cineva si sa il fac sa isi piarda un organ- chiar c o singura lovitura- dar nu se va retine un concurs ideal :)
contestatia de la intrebarea nr.54g4 adica la pagina 4 sus- aici sunt de parere ca nu poate exista concurs ideal cei de la inm.
Patrick_ a scris:

Daca punem enuntul grilei langa varianta b rezulta cam asa:
"Vatamarea corporala grava se poate retine in concurs ideal cu provocarea ilegala a avortului", ceea ce e adevarat cupa parerea mea.
Indiferent ce scriu unii sau altii. Daca e sa ne luam strict dupa cod, este adevarat.

[ link extern ]
MayeMaya a scris:

aliquid_novi a scris:

Subiectul provoaca ilegal avortul. Actioneaza cu intentie. Consecinta prevazuta la 185, alin.3 este savarsita cu praeterintentie si absorbita in infractiunea provocare ilegala a avortului.
Subiectul vatama cu intentie victima, urmare avortul( 182, alin.2) Urmarea aceasta este comisa din praeterintentie. Si absorbita in vatamarea corporala grava.
Pentru a fi concurs trebuie eventual ca autorul sa actioneze cu intentia de a cauza atat avort, cat si o varianta de vatamare corporala. Este o grila cu lipsuri, la fel ca si grila cu legitima aparare.

Concluzionand, daca se actioneaza cu intentia de a provoca avortul si de a produce o vatamare, se poate retine concurs.
@Alquid De ce ''cu lipsuri?''B-)

avortul e prin el insusi o vatamare... in fine.
MayeMaya a scris:

Gigelush...poate ca nu explica ci ''trece cu liniuta''...dar am gasit multe amanunte din cartile lui in grilele de la inm- cel putin la cel din ianuarie....-
Acum sunt la job, si nu prea am timp sa caut ..dar o sa vad acasa si alte opinii referitoare la asta....

o fi asa, dar pe mine ma intereseaza „mecanismul de gandire”- vreau sa stiu cum a ajuns la un anumit rezultat, e mai important sa inteleg o problema decat sa o iau ca atare.
fiecare are favoriti cand vine vorba de citit... udroiu nu e printre favoritii mei...
@ patrick: pai nu prea explica de ce- udroiu nu explica nimic in cartea lui. decat le trece cu liniuta. dar toate cartile pe care le am eu de penal special spun ca cele doua nu intra in concurs ideal- agravatele astea: vcg care a avut ca urmare avortul şi avortul care a avut ca urmare vcg sunt urmari preterintentionate in oglinda... sa cauti si tu in ale tale.
@maya nu stiu daca ai observat, udroiu are o gramada de grile ale caror raspunsuri vin in contradictie cu ce spune el in carte.

MayeMaya a scris:

''b'' este.:)

de unde e grila? sunt unii autori care spun ca nu se pot retine cele doua in concurs ideal. printre care si udroiu- pag221