gigelush a scris:
nu poti sa retii coautorat la forma TIP, tocmai fiindca retii coautoratul ca fiind o forma AGRAVATA. acum ramane sa considerati cum credeti.
pt isis: 1. eu sunt deja auditor de justitie. deci glumele tale acide nu ma afecteaza.
2. toti oamenii gresesc. udroiu e om.
Gigelush, ce ne facusi tu o aroganta acum :))
Si va invata, acolo la INM, cum sa faceti fata cu stoicism "glumelor acide"?:))
gigelush a scris:
contestatia de la intrebarea nr.54g4 adica la pagina 4 sus- aici sunt de parere ca nu poate exista concurs ideal cei de la inm.
Intrebarea aceea suna cu totul altfel. :)
"Infractiunea de vatamare corporala grava, constand in lovirea unei persoane in scopul de a-i provoca avortul" e cu totul altceva decat afirmatia conform careia "vatamarea corporala grava poate sa intre in concurs ideal cu provocarea ilegala a avortului"
Parerea mea
Daca punem enuntul grilei langa varianta b rezulta cam asa:
"Vatamarea corporala grava se poate retine in concurs ideal cu provocarea ilegala a avortului", ceea ce e adevarat cupa parerea mea.
Indiferent ce scriu unii sau altii. Daca e sa ne luam strict dupa cod, este adevarat.
aliquid_novi a scris:
Subiectul provoaca ilegal avortul. Actioneaza cu intentie. Consecinta prevazuta la 185, alin.3 este savarsita cu praeterintentie si absorbita in infractiunea provocare ilegala a avortului.
Subiectul vatama cu intentie victima, urmare avortul( 182, alin.2) Urmarea aceasta este comisa din praeterintentie. Si absorbita in vatamarea corporala grava.
Pentru a fi concurs trebuie eventual ca autorul sa actioneze cu intentia de a cauza atat avort, cat si o varianta de vatamare corporala. Este o grila cu lipsuri, la fel ca si grila cu legitima aparare.
Concluzionand, daca se actioneaza cu intentia de a provoca avortul si de a produce o vatamare, se poate retine concurs.
@Alquid De ce ''cu lipsuri?''B-)
Gigelush...poate ca nu explica ci ''trece cu liniuta''...dar am gasit multe amanunte din cartile lui in grilele de la inm- cel putin la cel din ianuarie....-
Acum sunt la job, si nu prea am timp sa caut ..dar o sa vad acasa si alte opinii referitoare la asta....
''b'' este.:)