Buna,
Doresc sa ma ajutati in problema mea :
In data de 15 august m-a anuntat seful direct ca se v-a desfinta postul pe care eu lucrez, (reprezentant vanzari pe 3 judete MS, CJ, BN), insa mi-a cerut demisia , pe care am refuzat-o, de atuncia a inceput „calvarul”, mi-au facut convocari si abuzive si ilegale , in 24.08 m-am prezentat la sediu si am predat masinia, telefonul si laptop ; in data de 23.08 mi-au inchis telefonul mobil si contul de e-mail. . Si-au dat seama ca au facut numai prostii , cu cercetarea si vazand ca nu le tine cu amenintarile sa imi dau demisia sau hotarat sa imi desfinteze postul, asa ca am primit o adresa in data de 04.09, prin care ma instinta ca administratorul a hotarat desfintarea postului de agent vanzari in zona Cluj si Mures (nu au zis nimica de Bistrita), si ca imi pune la dispozitie postul de pe Constanta . Mi-a solicicitat sa ii comfirm in maxim 12 ore daca nu, figurez in preaviz din data de 31.08 (adresa a fost datat cu 31.08 si pusa la curier in 03.09). Am observat ca in data de 31.08 au actualizat pe e-jobs alte 5 posturi . Le-am adus la cunostinta ca am familie si am intrebat daca imi deconteaza chirie, ca de naveta nu poate fi vorba. La ultimul email primit mi s-a comunicat „Va facem cunoscut ca incepand din data de 31.08.2010 inregistrati in fisa colectiva de prezenta lipsa nemotivata de la locul de munca.” , eu asa ceva nu am semnat niciodata si imi era imposibil deoarece este o distanata de 300 Km de la locul de munca pan la sediu.
Ce trebuie sa fac ca sa imi obtin toate drepturile , in cazul in care se v-a desfinta postul legal (salarii compenastorii conform CCM la nivel de ramura ) sau daca este ilegal desfintat. cum sa actionez.