avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters167110

Activitate ContSters167110

Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
fluturas66 a scris:

scrie in legea aia tampita din care am dat examen :))

In lege sunt trecute doar informatii generale, nu detalii!!! Teoria si cu practica... daca s ar imbina nu ar trebui sa mai facem cei 2 ani de stagiu!
marco23 a scris:

da,ceea ce inseamna ca suntem deja validati

Buna! Eu am fost admisa la Iasi, insa va spun sincer ca astept validarea si de aceea nici nu m am chinuit sa mi gasesc un indrumator...am o promisiune mai veche despre care voi afla abia peste cateva zile daca mai este valabila iar in caz de raspuns afirmativ voi cere mai multe detalii maestrului...in caz contrar trebuie sa mi caut altul. Asa ca nu am informatii deocamdata despre procedura, stiu ca se valideaza rezultatele dupa care ca trebuie platita o taxa destul de consistenta pentru inscriere in Tablou, ca trebuie sa am un contract cu av indrumator...in fine,informatii generale! Ar putea sa mi detalieze cineva, sa mi zica exact care sunt pasii de urmat, ca sa nu mai stau in asteptarea raspunsului de la posibilul indrumator!
bellabianca52 a scris:

Merci mult! mi-ai mai dat niste sperante. E posibil la civil unde am scris si cu articole din cod, definitii cum au vrut ei sa i-au 2,5??? pai am innebunit. Ala care a copiat dupa mine a luat 7. Oricum la contestatii a fost procentul mare de intrati dupa cum ai zis, se pare ca, comisiile nu isi fac treaba cum trebuie si noi ne imbonlavim de inima si cu banii luati.

S ar parea ca totul este posibil, si eu am avut aceeasi reactie ca si tine, unde nu ma asteptam acolo am avut rezultate negative. Eu sper sa ti ajute Dzeu, pt ca imi dau seama ce inseamna sa te sacrifici, sa ti tremure inima de frica si sa vezi ca cineva iti face varza munca si sacrificiile. Sa mi spui ce rezultat ai avut,eu iti tin pumnii!
Multumesc pt felicitari! Cu siguranta reusita o datorez comisiei care a recorectat tezele pt ca stau si ma intreb ce fel de persoane au fost in prima comisie din moment ce intre prima nota si cea de a doua a fost diferenta de 3 pct. Mi am spus ca nu este posibil ca dupa ce am invatat sa iau o nota atat de mica, intrebandu ma daca am fost atat de proasta, scuzati ma dar asa am gandit, incat sa nu fiu in stare sa scriu lucrurile esentiale. Asa ca mi am zis ca nu am nimic de pierdut dar nici de castigat, ca la taxa care am platit o merita s o fac,si am contestat toate notele de la un capat la altul si vreau sa zic ca si la oepa unde am avut nota 8 mi au dat acum 9. Deci ceva nu a functionat la prima corectare, graba lor. Nu stiu ce sa zic, insa va spun iar ca nu am sperat intr un rezultat pozitiv pt ca ceea ce am citit pe forum ca au fost cazuri in care s au dat pct multe in plus fata de nota initiala la contestatii am zis ca sunt povesti . Oricum, asa cum ziceam,sunt sigura ca multi colegi au avut nereusite din cauza comisiilor de corectare, care n au aplicat baremul asa cum trebuie sau care au corectat dupa subiecte rezolvate gen nomina lex, care sunt incomplete din cate am vazut eu. Eu nu am invatat dupa ele,ci dupa autorii care sunt agreati la examenul de admitere la INM, deci cei clasici,nu zic ca nomina lex nu este o sursa buna ci doar ca este incompleta din cate am vazut aruncandu mi o privire pe subiectele rezolvate.
Contestatia nu trebuie motivata!
S au afisat rezultatele de la contestatii la Iasi! Din fericire,in urma contestatiei aproape s a dublat numarul de avocati stagiari admisi, iar eu ma numar printre ei. Vreau sa va spun atat: nu am crezut o clipa ca in urma contestatiilor se poate avea un rezultat pozitiv, mi s a facut rau cand am aflat, insa va garantez ca nu am avut pile,nu am dat bani nimanui. cu siguranta este un examen f greu, cu siguranta se poate pica din ghinion,nu din nestiinta, insa se poate remedia asa ca va sfatui sa faceti contestatie atunci cand stiti ca aveti dreptate! exemplul clar este cel de la Iasi. S ar parea ca si membrii comisiilor sunt uneori nepregatiti iar nestiinta lor ne afecteaza noua destinul. Sper ca si alti colegi sa se bucure asa cum ma bucur eu in seara asta!
Criystina a scris:

da sunt aceleasi. O colega de pe forum le-a transcris.

cred ca m am exprimat eu gresit, ma refeream la acele manuale de la ed nomina lex. din cate am vazut eu manualele respective sunt structurate pe partea teoretica si pe subiecte posibile,deci tu ai rezolvarea subiectelor nu si partea teoretica. pe mine ma interesa daca ai sau cunosti pe cineva care are si parte teoretica. oricum iti multumesc mult pt mailul cu subiectele.
Multumesc frumos! Da, te ai sacrificat dar a dat roade sacrificiul tau. profit de bunavointa ta si te intreb daca aceste subiecte coincid cu sintezele de la aceeasi editura,adica pachetul de carti care il vand ei pe net. daca nu sunt aceleasi, le ai cumva in suport electronic?

Criystina a scris:

bambyro check mail! :D

Principale carti dupa care am invatat au fost sintezele nomina lex, codurile, legea organizarii actualizata, cursurile din facultate si inca 15 carti de diferiti autori (tratate, cursuri univesitare, dictionar juridic roman si dictionar juridic latin-roman). Dar nu am invatat toate aceste carti, doar m-am folosit de ele.

Eu invat foarte bine daca scriu, asa ca am inceput sa stau cu subiectele din 2008 intr-o parte si le-am luat random (bol cu biletele - nah...sa fie mai interactiv :"> ).
Pe caiete studentesti scriam subiectele si le si invatam in acelasi timp. Combinam sintezele nomina lex cu alte carti /coduri (in cazul in care informatia nu era suficienta) .
In zilele de examen am repetat subiectele pe care le-am facut (dormeam 3 ore pe noapte - era extrem de obositor dar vroiam ca informatia sa fie "fresh")

Am reusit sa invat pentru ca am combinat utilul cu placutul si cu stresul. Altfel nu aveam nici o sansa.

Multumesc frumos! Da, te ai sacrificat dar a dat roade sacrificiul tau. profit de bunavointa ta si te intreb daca aceste subiecte coincid cu sintezele de la aceeasi editura,adica pachetul de carti care il vand ei pe net. daca nu sunt aceleasi, le ai cumva in suport electronic?

Criystina a scris:

v-am trimis :)

Buna Cristina, aceeasi rugaminte o am si eu,in special la procesual penal si procesual civil ma intereseaza! Daca le ai pe toate, este super. Adresa mea este bambyro@yahoo.com. Ai putea sa ne zici ce bibliografie ai consultat pt examen? Multumesc si felicitari!
adinafele a scris:

s-au afisat la iasi

de unde ai aflat?pe site nu scrie nimic! cati au intrat?