avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters167507

Activitate ContSters167507

Doresc sa stiu daca o societate nou infiintata , poate face angajari in urmatoarele conditii :
Se iau angajatii de la o societate care o sa se desfiinteze, prin demisie cf. art. 55 lit B, cu conditia sa fie angajati pe acelasi post la noua societate. In prima faza s-au luat anumiti angajati, ulterior oferindu-se posibilitatea sa mearga cine doreste. Dar prin acest lucru numarul de angajati va fi mai mare decat prevede organigrama noii societati. Sigur, in aceste conditii, cei care nu au fost alesi din prima vor fi dati afara. Este legal acest lucru din moment ce societatea ti-a solicitat demisia cu conditia angajarii la ei? Societatea nu trebuia sa declare posturile disponibile la AJOFM ? Daca voi semna contractul cu noua firma ( nefiind solicitat in prima faza) au dreptul sa ma dea afara dupa o perioada foarte scurta de timp ( contractul fiind pe perioada nedeterminata) ?
La banca unde am eu creditul de nevoi personale cu ipoteca , in CHF, am rata dobanzii 7.5%, alcatuita din: 0.22%-dobanda de referinta+7.28% -marja bancii. Dobanda de referinta se ia dupa LIBOR CHF la trei luni. Lunar dau aceeasi suma (am scos scadentarul) si acum dupa ordonanta 50.
-7.28% nu este o marja mare, tinand cont de faptul ca dobanda de referinta poate creste daca creste si rata dobanzii pe LIBOR?
-Ce ma sfatuiti sa accept asa contractul sau sa le "spun " sa negociem marja , chiar daca acum suma de plata este aceeasi?