Administratorul nu cred ca vrea sa se apre invocand sustragerea sumelor de imputernicit pentru ca au trecut 4 ani de la episodul respectiv si nu poti pretinde dupa 4 ani ca ti-au disparut banii din firma si nu ti-ai dat seama. Mai mult administratorul cred ca nici nu este de gasit, si nu a facut nici o plangere momentan. Ce ma ingrijoreaza e ca imputernicita a fost citata ca invinuit si nu ca martor si mi-e frica sa nu fie acuzata de complicitate la evaziune.
asta chiar daca imputernicitul nu are nici un act prin care sa dovedeasca ca a predat banii ridicati? (Administratorul i-a spus ca se trec direct in registrul de casa dupa ridicare)
Prietena mea a lucrat acum cativa ani (fara forme legale) in cadrul unei societati comerciale in cadrul careia avea o imputernicire sa ridice banii din banca din conturile firmei, bani care ii preda administratorului. Firma respectiva nu a tinut nici o evidenta contabila si a fost probabil folosita in mod special pentru evaziuni fiscale. Cine este raspunzator penal in acest caz pentru neplata tva-ului si a impozitelor pe profit ale firmei, si pentru lipsa evidentelor fiscale: administratorul sau imputernicitul, sau ambii?