avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate sealevel

Activitate sealevel

Administratorul nu cred ca vrea sa se apre invocand sustragerea sumelor de imputernicit pentru ca au trecut 4 ani de la episodul respectiv si nu poti pretinde dupa 4 ani ca ti-au disparut banii din firma si nu ti-ai dat seama. Mai mult administratorul cred ca nici nu este de gasit, si nu a facut nici o plangere momentan. Ce ma ingrijoreaza e ca imputernicita a fost citata ca invinuit si nu ca martor si mi-e frica sa nu fie acuzata de complicitate la evaziune.
asta chiar daca imputernicitul nu are nici un act prin care sa dovedeasca ca a predat banii ridicati? (Administratorul i-a spus ca se trec direct in registrul de casa dupa ridicare)
Prietena mea a lucrat acum cativa ani (fara forme legale) in cadrul unei societati comerciale in cadrul careia avea o imputernicire sa ridice banii din banca din conturile firmei, bani care ii preda administratorului. Firma respectiva nu a tinut nici o evidenta contabila si a fost probabil folosita in mod special pentru evaziuni fiscale. Cine este raspunzator penal in acest caz pentru neplata tva-ului si a impozitelor pe profit ale firmei, si pentru lipsa evidentelor fiscale: administratorul sau imputernicitul, sau ambii?