:)oricum va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra se pare ca da miau fost incalcate drepturile dar nu prea am ce face acum decat sa o iau la intrebari pe persoana respectiva daca ma mai intalnesc cu ea vreodata ...X-(
chiar nu stiu cum sa ajuns la situatia asta mau vazut pe mine mai mica si mai trasa la fata eu le spuneam ca nu este cazul de procura nu sunt minora am numele trecut pe cuponul de pensie dar mai mult nu stiam ce sa fac la vremea respectiva sa ma duc la casa de pensii targoviste si ce sa reclam " nu vor sami dea pensia " datimi un ordin de executare, sa ma duc in fata instantei de contencios administrativ, nici nu stiu in mainile carei autoritatii superioare trebuia sa ma duc sami iau banii cat mai repede sa nu fiu muritor de foame, ar fi fost mai mult risipa de banii si timp ,banii pe care nui aveam si trebuia sai imprumut ...dar in fine traim in romania asta ne ocupa tot timpul
in luna august am fost sa ridic pensia ca de obicei dar nu mia fost acordata pe motiv ca doar cel care are tutela asupra ei poate sa vina sa o ia (ca miar trebui o procura din partea mamei mele pentru a lua pensia)desi pe cuponul de pensie era trecut numele meu nu al ei pentru ca in definitiv am 21 de ani deci am capacitate de exercitiu sa pot sa o ridic, pana atunci nu am mai avut probleme am ridicato fara sa mi zica nimeni nimic, banii din fericire au fost returnati la targoviste pentru ca eu nu am fost "prezenta" in luna respectiva sa o iau :(:(.absurd este dupa cum am precizat mai sus, fiindca luna urmatoare a venit mama mea pentru ea pensia nu fusese suspendata ea continua sa vina iar ea cand a intrebato pe functionara respectiva daca poate fiica sa vina sa o ia? ea a zis "poate sa vina sa o ia si ea cu buletinu "moment in care X-(mai pe romaneste imi venea sa o strang de gat pe cea care in urma cu o luna imi zicea ca nu poate casi pierde slujba daca face lucru asta...as vrea sa depun o plangere dar nu stiu unde sa o depun si chiar daca o depun persoana respectiva poate sa nege totul nam nici o dovada ca ea nu a vrut sami dea pensia din rea vointa, in prezent am facut un card ca situatiile de genu asta sa nu mai apara.:(
pensia de urmas nu mia fost acordata de catre un functionar public din cadrul postei aflata in judetul dambovita pe motiv ca numai cel care are tutela asupra ei poate sa vina sa o ia si anume mama mea care la aceea data se afla plecata in strainatate, in prezent mama mea se afla in tara tocmai pentru a lua pensia mea de urmas care a fost "suspendata" in luna august.acolo mia fost spus ca puteam sa vin eu personal cu buletinu sa o iau X-( in cazul asta pe cine sa mai cred ? pe cuponu de pensie scria numele meu si sunt majora am 21 de ani dar la aceea data nu au vrut sa mio acorde iar dupa o luna da sunt de acord.#-o vreau sa stiu daca miau fost incalcate drepturile in ce mod as putea sa sanctionez acest lucru pentru ca a fost chiar absurda situatia....va multumesc .