Desi ma indepartez putin de titlul topicului, as dori sa mai intreb cum se rezolva legal cu cotele indivize detinute - mai ales, dar nu numai - de grupul proprietarilor ce nu sunt de acord cu extinderea/modificarea blocului, in conditiile in care apar apartamente noi in urma extinderii?
Aceste apartamente noi (ce pot fi chiar subiectul unor procese in derulare pentru legalitatea extinderii blocului) pot fi vandute legal d.p.d.v. al situatiei cotelor indivize? si a situatiei lor juridice? ma refer la "litigii" ce includ aceste apartamente ...
Va multumesc pentru raspunsuri. Legea am citit-o si eu, dar nu sunt de profesie jurist si ma sperie interpretarile la legi, ar trebui sa fie mai explicite ...
Ce ma nedumereste in continuare este ca legea specifica pt "stabilirea fondurilor de investitii" deci cum se distribuie niste bani, ceea ce ar fi corect, fiecare plateste cat are. Ceva de genul calculelor la cheltuieli comune de intretinere ... sau cum se atribuie profitul si pierderea la un SRL, functie de numarul de parti sociale detinute de fiecare asociat.
Eu ma refer la insasi votul prin care se hotaraste daca blocul va fi modificat sau nu!? Sa inteleg ca un proprietar de garsoniera in bloc nu are un vot egal cu un proprietar de apartament 3 camere la decizia Adunarii Generale ce hotaraste extinderea/modificarea blocului?
Cele doua grupari, pro si contra modificarii blocului, sunt foarte aproape de 2/3. Sa zicem ca daca se voteaza dupa cota indiviza castiga (are peste 2/3) o grupare, dar daca se voteaza la numar de apartamente (1 vot per apartament) castiga cealalta grupare.
Si intreb, care grupare are legal castig in Adunarea Generala a Asociatiei de Proprietari, in care se voteaza decizia de extindere/modificare a blocului? Inca nici nu se pune problema impartirii costurilor si beneficiilor ...
Va rog sa ma ajutati cu clarificari privind procedura de vot si/sau valoarea votului unui proprietar, in cazul Hotararilor unei Asociatii de Proprietari.
Daca subiectul este extinderea cladirii cu inca 1 sau chiar 2 etaje (sau mansarde ca artificiu de procedura) legea se pare ca prevede 2/3 din voturi pentru, ca fiind suficient pt Hotararea Asociatiei ce va servi la obtinerea Autorizatiei de Constructie.
Exact pt aceasta situatie, votul se considera ca pondere din cota indiviza sau este per proprietar? daca-mi permiteti: se aduna voturile ca merele? sau se acorda punctaje functie de procentele detinute ...
Daca sunt apartamente cu 2 proprietari (sot si sotie ca exemplu) acestia pot vota fiecare, adica 2 voturi pt un singur apartamanet/proprietate?
Nu sunt sigur daca am fost explicit la intrebarile mele, de aceea va rog ca la evetualele raspunsuri sa detaliati un pic daca se poate sau sa-mi cereti informatii suplimentare.