avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate elenaklaudya

Activitate elenaklaudya

Răspuns la discuția fals si uz de fals - act aditinal
noii angajati nici de sporul de pericol nu beneficiaza. Contractele de munca au fost incheiate fara acordarea celor 2 sporuri, desi este clar ca intr-o statie distributie carburanti la care programul este 12/24, 12/48 (in 4 ture) se foloseste in mod regulat munca de noapte.
Răspuns la discuția fals si uz de fals - act aditinal
multumesc pt raspuns! aveti dreptate sporul de noapte era de 25%, cel de pericol era de 10%.;este vorba despre o statie distributie si vanzare carburanti, firma multinationala, la care statiile au fost date in administrare spre diverse persoane care doresc sa profite la maxim si se pare ca folosesc toate mijloacele pentru a castiga bani in plus.
Răspuns la discuția fals si uz de fals - act aditinal
exista un termen de prescriptie a faptei? daca au trecut 4 ani se poate cerceta?
Răspuns la discuția fals si uz de fals - act aditinal
inainte de semnarea actului aditional am beneficiat de acel spor - era de 10% din salariu. Dupa actul aditional, nu am mai beneficiat. Din discutiile pe care le-am avut cu alti colegi aflati in situatia mea, pentru ca noi sa nu sesizam modificarea de salariu ni se acorda prin rotatie o prima de 20 lei, de 30 lei, dupa caz, a.i. sa ajungem cat de cat la salariul avut inainte de a ni se lua acest spor. Ideea este ca din acel moment, am sesizat ca sunt diferente in minus la salariu, dar administratorul ne-a explicat ca este in functie de numarul de ore lucrate in luna respectiva, de orele suplim lucrate etc, dar diferenta s-a vazut la salariu!!!
Dupa ce acel act aditional a fost depus la ITM clar nu am mai primit acest drept banesc.
Buna ziua,
acum aprox 4 ani am lucrat la o firma in care munceam ture de noapte. Am desoperit recent ca in acea perioada a fost inregistrat la ITM un act aditional prin care eu eram de acord cu renuntarea la sporul de tura de noapte. Acest act aditional nu a fost semnat de mine si nici nu am primit un exemplar. (din cate stiu un act aditional se intocmeste in 3 exemplare, unul angajatorul, unul angajatul si unul pt ITM. ) Nu pot decat sa presupun ca a fost semnat de angajator. Daca s-a intamplat asa doresc sa plateasca pentru ilegalitatile facute. Imi puteti da un sfat ce as putea face. Cei de la ITM cu care am discutat m-au sfatutit sa ma adresez Procuraturii pt fals si uz de fals. Multumesc!