exit vs exit a scris:
1. gajul este o garantie reala mobiliara, prin urmare numai bunurile mobile pot constiui obiect al gajului. Imobilele pot constitui obiectul unei alte garantii, denumita ipoteca.
2. Constituirea unei ipoteci nu are efect translativ cu privire la drept.de proprietate, ca atare titulari ai dr.de proprietate asupra imob. ipotecat sunt tot parintii dvs, cu care o sa va judecati, in ev.unui litigiu pentru obt.imbunatatirilor.
3. Puteti obt. contravaloarea imbunat. pentru cei 3 ani anteriori ( fiind un dr.de creanta)
4. In privinta probelor, legea statueaza o derogare importanta, dat fiind relatiile de rudenie si imposibilitatea morala de preconstituire a probelor, prin urmare veti putea proba si cu eventuali martori, prezumtii.
Cam atat.
Buna ziua,
Da, asa este, parintii mei sunt proprietari, dar sotul este titular al contractului de credit nevoi personale, cu banca la care a fost ipotecat ap. pe o perioada de 25 ani.
Eu am o dovada semnata de parinti la notariat cum ca am investit in faza initiala 8000 euro, dar investitia a continuat fiind si mai increzatori ca parintii ne vor face acte de proprietate pe ap. si au tot aminat pina am ajuns aici. Noi chiar am vrea sa continuam renovarile dar avem suspiciunea ca nu vom fi proprietarii acestui ap. niciodata si nu vrem sa mai riscam daca nu exista o solutie juridica ferma in acest sens.
Va multumesc.