avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Activitate cosmina2010

Activitate cosmina2010

Discuție Service gsm
Buna ziua!

Detin din 2004 un service gsm. La domeniul de activitate eu figurez ca " prestator de servicii" - " reparatii de articole personale si uz gospodaresc ". As dori sa va intreb cat timp sunt obligat sa pastrez in service un telefon mobil pe care clientul meu l-a adus la reparat si pe care nu mai vine sa il ridice reparat/nereparat. Dupa cat timp am dreptul de a cere taxa de inmagazinare si ce valoare are, de vreme ce eu stau cu piesele blocate il el si nu imi pot recupera banii investiti.
Eu ofer tuturor clientilor mei un bon de intrare in service, pe baza caruia au dreptul de a ridica tel, iar in caz de pierdere pot prezenta buletinul. Am ajuns in situatia de a avea telefoane neridicate si de 5 ani.
Ma gandeam sa realizez un altfel de bon, in doua exemplare ( unul sa ramana la mine, altul la client ), in care sa specific acest termen si pe care sa il semneze cand lasa tel in service. Eu i pun sa semneze pe condica mea de receptie doar atunci cand ridica tel din service, nu si cand il lasa.
Din cate am mai discutat cu alti colegi de breasla, am inteles ca dupa 3 luni as putea percepe taxa, iar dupa 1 an l-as putea considera abandonat. Eu nu pot lua de la clientii mei adresa - pentru a le trimite instiintare, deoarece sunt multi care nu vor sa isi lase nici macar numele real, iar apoi se trezesc dupa 3 ani ca au lasat telefonul aici, nu mai au nici bonul, nu mai stiu nici modelul telefonului, iar eu trebuie sa caut in mormane de caiete sa imi dau seama care e.
Va multumesc!
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Buna ziua!

Imi cer scuze daca subiectul deschis de mine a mai fost tratat pe acest forum! Sunt studenta in anul al IV - lea in cadrul facultatii de drept si una dintre optiunile cele mai bune dupa ce voi absolvi va fi aceea de a da admitere la Inm. Stiu ca drumul e lung si necesita extrem de multa munca si foarte mult devotament, lucruri care nu ma sperie. Ceea ce doresc eu sa discut aici nu are legatura cu admiterea la Inm , ci cu ceea ce inseamna Inm dupa.
Stiu ca atunci cand intri iti asumi anumite obligatii fata de institutie. Problema mea sta in felul urmator : eu sunt din provincie, toti membrii familiei mele, inclusiv viitorul sot, lucreaza si traiesc aici.
As vrea sa stiu daca in timpul cursurilor Inm voi putea sa vin sa stau , macar o data la doua saptamani, cateva zile cu ai mei, fara ca acest lucru sa imi afecteze notarea finala la examenele de sesiune sau la cele finale. Asadar, ma intereseaza sa stiu daca faptul ca nu as avea prezenta 100% va constitui sau nu o problema.
In al doilea rand, as dori sa stiu in ce consta anul 2 - cel de practica, daca practica se va face exclusiv in Bucuresti sau daca vom putea face practica si in alte Parchete sau Judecatorii din tara.
In al treilea rand, as dori sa stiu daca repartizarea finala, dupa absolvire, pe locurile vacante oferite de Csm, se va face in functie de optiunea absolventului. Stiu ca se va tine cont de media finala, dar ingrijorarea mea cea mai mare e ca eu fiind, de exemplu, din Focsani, o sa fiu trimisa prin Maramures.
Intreb toate aceste lucruri pentru ca nu am avut posibilitatea de a discuta cu un procuror sau judecator care a terminat institutul si care sa stie aceste lucruri. Pe site Inm sunt informatii legate de programa/plan de invatamant, dar nu se dau astfel de detalii...ori daca se dau, nu stiu eu unde sa le caut.
Poate pare ciudat ca pun aceste probleme inainte de a ma vedea ajunsa acolo, insa cred ca atunci cand te hotarasti sa pornesti pe un drum trebuie sa i cunosti cararile , tocmai pentru a sti daca iti asumi riscul de a - l traversa.
Cariera de magistrat iti aduce multe impliniri profesionale si nu as vrea ca acest lucru sa insemne sacrificiul familiei mele sau o viata de una singura, printre straini.
Multumesc mult! Astept raspunsuri!