avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Activitate paloma1

Activitate paloma1

Răspuns la discuția Divort si partaj.
Va multumesc pentru raspunsurile dvs care mi-au fost de mare ajutor. Repet, din pacate nu am nicio experienta de acest tip si nici cunostinte in domeniu.
Este o experienta pe are nu am crezut vreodata ca va trebui sa o am pentru ca in cei 20 de ani in familia noastra nu s-a pronuntat cuvantul "divort"- a fost un cuvant tabu, de care amandorura ne-a fost frica, dar iata ca de ce ti-e frica, nu scapi!
Voi reveni si cu alte detalii si voi lua legatura cu un specialist in momentul in care ma voi decide si se va atinge limita! Acest lucru nu este prea departe si de aceea am avut nevoie de date de baza! Vreau sa stiu cum pot contracara amenintarile cu politia si cum pot sfarsi cosmarul, inainte de a o face legal.

Va multumesc,
Buna tuturor,

Problema mea este banala, dar pentru un novice destul de complicata: divort si mai ales partaj. Suntem casatoriti de 20 ani si bineinteles in acest timp am muncit pentru bunuri si am mai strans si datorii comune (credite). El, care si-a gasit iubirea vietii lui la 44 ani, nu vrea o separare pentru ca ii este foarte bine asa: are copilul in casa, si amanta in restul timpului. Eu nu mai contez. Se comporta ca un dusman si ma acuza ca eu am distrus casnicia, dupa ce si-a afisat in urma cu 7-8 luni aventura tuturor: prietenilor, familiei, chiar copilului si mie.
Recunosc, am crezut ca nu va dura si ca se va sfarsi acest cosmar; dupa 9 luni insa, am inteles ca drumurile noastre se despart cu fiecare secunda. L- am avertizat demult despre acest lucru, dar nu a contat deloc.
Ca sa revin la intrebarea legata de divort si partaj: eu nu mai pot accepta situatia in care s- a ajuns, motiv pentru care am decis sa ma menajez si sa plec la parinti, impreuna cu copilul meu de 14 ani, sa ma linistesc si sa va ulterior ce este de facut. Dpdv material insa, nu vreau sa pierd nimic, pentru ca am inteles (in sfarsit) ca am tot pierdut si acum chiar nu mai vreau acest lucru.
Avem impreuna: o garsoniera (dobandita in timpul casatoriei), o masina (pentru care avem credit) si un credit pe care l- am folosit in mare parte pentru amenajarea casei in care locuim (un apartament cu doua camere). Acum se complica lucrurile: garsoniera comuna ( a mea si a lui) este ocupata de soacra mea de 10 ani iar noi ( eu, el si copilul) locuim tot de acest timp in apartamentul care este proprietatea soacra-mii (1/4) si a lui 3/4 (dobandita prin mostenire, in timpul casatoriei). Acest apartament a fost reamenajat si acum locuim inca toti trei: eu, fiul nostru si el.
Tinand seama ca:
1. Nu mai pot suporta comportamentul iresponsabil de care da dovada "sotul meu" si tratamentul la care ma supune zilnic cu :" nu te intereseaza unde plec, unde sunt, care este problema ta? nu vreau sa mai discut cu tine, lasa-ma, etc"
2. Stiu ca un proces de divort cu partaj dureaza cateodata si 4 ani si nu mai pot suporta nici macar o luna acest tratament, si in plus in momentele cand bea sunt certuri urate cu injuraturi si cu tensiuni de care chiar nu avem nevoie nici unul)
3. Nu vreau sa ratez nimic din ceea ce ii pot cere legal din bunurile materiale, va rog sa ma sfatuiti:

i) Ca sa ma protejez pe mine si pe copil, pentru ca acest mediu este otravitor pentru amndoi, as vrea sa plec din apartament impreuna cu copilul (el vrea sa vina cu mine oriunde, desi il doare sufletelul sa plecam din aceasta casa). As vrea sa plec inainte de a face orice demers privind divortul. Afecteaza cumva solicitarile mele ulterioare privind partajul? Ma poate acuza vreo clipa ca am parasit domiciliul? ( adresa de domiciliu este la garsoniera). Pot avea aceleasi pretentii dpdv material, la partaj?
ii) dpdv legal pot avea pretentii (care pot fi validate) la apartamentul in care am locuit mai bine de 10 ani, pe care l- am amenajat si pe care l- am intretinut impreuna in acest rastimp?
iii) Ce implicatii poate "parasirea domiciliului?" asupra divortului si asupra partajului?
iv) ma acuza ca va veni cu POLITIA sa-si ia copilul pentru ca nu este de acord ca el sa paraseasca domiciliul, cu toate ca imi spune tot timpul ca eu pot sa plec oricand, dar fara copil. Mentionez ca mi-am intrebat copilul de mai multe ori si este convins ca va merge tot timpul cu mine, oriunde as pleca. (mentionez ca si copilul a fost implicat in tot circul cu amanta si distrugerea casniciei noastre. El este deja traumatizat si de aceea aceasta situatie nu mai poate dura.

Ca o concluzie, as vrea sa am niste informatii specializate de baza, in cazul in care acestea mi se pot furniza. In cazul in care nu mi se pot furniza, va rog sa-mi transmiteti datele de contact ale unui avocat care ma poate consilia in aceasta problema oarecum complicata.

Si nu uitati sunt un suflet tare ranit, care a ajuns la un sfarsit de etapa. Astept un raspuns,

Multumesc mult,

Paloma