avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1301 soluții astăzi
Forum Activitate gabi_pen

Activitate gabi_pen

Multumesc pentru raspuns.

Adica va ramane oricum fara apartament si ramane sa se judece cu cei care au cumparat firma pentru neplata creditului? Apartamentul valoreaza mult mai mult decat creditul, dar daca este scos la licitatie va fi vandut pentru suma de credit. Si apoi el ramane sa se judece cu unul de care nu da, pentru aceeasi suma?
Buna ziua!

Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat.

Tatal meu a facut un credit negarantat pe o suma de aproximativ 550 milioane. Cand a fost la banca sa se intereseze i s-a spus ca este negarantat si ca are posibilitatea sa ia credit pe ipoteca, in care caz suma acordata este mult mai mare. Dar a refuzat sa garanteze cu apartamentul. A luat credit pe firma pe care o avea atunci. Anul acesta a vandut firma si a fost cu cei care au cumparat la banca sa se asigure ca ei vor lua si creditul. Directoarea filialei respective l-a asigurat pe tatal meu ca nu mai are nicio problema cu creditul, noii proprietari ai firmei vor achita si creditul. Inca i-a si avertizat pe noii proprietari ca au de platit creditul in valoare de...

Acum o luna a primit somatie ca va fi executat silit caci noii proprietari nu au platit ratele. Tatal meu le-a spus ca nu mai este el proprietar si ei s-au angajat la banca sa plateasca. Cei de la banca i-au spus ca el a semnat un bilet la ordin in alb si ca prin el garanta cu toate bunurile. Si ca el este singurul garant, caci altfel aceia trebuiau sa semneze si ei un bilet la ordin. De ce nu li s-a spus atunci? Nimeni nu raspunde. De ce i s-a spus ca nu mai are nicio legatura cu creditul si firma? Nimeni nu raspunde.

Acum a incercat sa dea de cei care au cumparat firma. Cel care are actele pe numele lui este plecat din tara, nimeni nu stie unde. Administratorul a zis ca el nu are nicio putere. A incercat sa prelungeasca creditul, caci acum pe 7 septembrie se incheia contractul si daca nu se prelungeste, trebuie sa achite toata suma. Intre timp el a achitat ratele scadente pana in luna septembrie, pentru a nu intra in executare silita. Pentru a putea prelungi insa contractul, are nevoie de niste acte de la firma, pe care nu mai are nicio putere sa le ceara si nimeni sa i le dea. Plus ca firma nu a avut activitate, deci nu se mai poate prelungi.

Banca a spus ca va intra in executare silita si va ramane fara apartament, singurul bun mai consistent care il are. In rest are doar o masina in leasing, dar nu acopera nici pe departe creditul.

Ce poate el sa mai faca?

Va rog mult sa ma sfatuiti.