Buna ziua.Car Invatamant refuza sa imi inapoieze fondul social depus,sunt pensionar si bolnav si nu imi pot permite sa platesc un avocat.Va rog sa ma ajutati cu un model de chemare (actionare) in judecata (sau plangere penala). Va multumesc.
Stima,
Buna ziua.Am fost cadru M.A.I.La angajare din viata civila,am dus la IPJ si cartea de munca cu toate perioadele de munca si salariile din viata civila.Deci toate datele se afla la IPJ.Eu acum ar trebui sa mai duc doar adeverintele cu perioadele lucrate dupa trecerea in rezerva.La casa de pensii a MAI se afla doar veniturile pe ultimile 6 luni lucrate.Deci IPJ-ul ar trebui sa trimita adeverinta cu veniturile realizate pe intreaga perioada lucrata in MAI,inclusiv o copie de pe cartea de munca pentru luarea in calcul si a perioadelor lucrate ca civil.De ce nu se face acest lucru din oficiu indiferent dac eu fac sau nu solicitare scrisa?Si apoi daca se respecta promisiunea ca prin recalculare pensiile nu vor scadea sub 3000 RON de ce nu se face transformarea direct,prin transformarea veniturilor realizate in punctaj mediu?.Asa nu ar mai fi necesar si un volum prea mare de lucru din partea casei de pensii(majoritatea pensiilor se afla sub acest prag).Va multumesc.