avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Activitate MihaiCH

Activitate MihaiCH

Am rugamintea la cine poate sa ma ajute in solutionarea unei probleme de munca in strainatate (Cehia).
Am plecat la munca in Cehia cu contract de munca printr-o firma de pe Net.la sosirea in Cehia ni s-au luat actele adica contractele si am fost trecuti la munca . Pe contract era trecut ca perioada contractului e de un (1) AN cu posibilitate de prelungire dupa expirarea perioadei.Dupa o luna si 19 zile in ziua cand trebuia sa primim salarul pe luna precedenta in lacul sumei din contract am primit doar jumatate de suma si scosi afara din caminul unde am fost cazati si trimisi acasa fara a ni se da nici un fel de explicatie de ce si pe ce motiv.Ulterior am aflat ca aveau nevoie de locuri in camin pentru alti clienti care trebuiau sa soseasca din Romania.Din parte intreprinderii unde am lucrat nu au existat motive si chiar eram trecuti in planificarea programului ce trebuia sa-l respectam saptamana urmatoare. Am incercat sa discutam cu angajatorul Ceh dar nu a vrut sa ne dea nici o explicatie ,am primit doar un raspuns ca asa vrea el.
Contractele nu le mai avem deoarece au fost retinute in Cehia dar ar mai exista un exemplar la firma din Romania unde am fosc recrutati si unde am depus:
-Copie dupa cartea de munca
-Adeverinta medicala
-Adeverinta de la fisc ca nu avem datorii la stat
-Copii dupa ;buletin,certificat de nastere,certificat de casatorie,
-Chitanta cu suma de1070 roni,comisionul firmei angajatoare.
Rog cine ma poate ajuta sa vad ce a-si mai putea face macar sa recuperez intreaga suma ce mi se cuvine pentru perioada lucrata
In aceasta situatie am fost 4 persoane trimise acasa.
Cu multumiri anticipate Mihai.