Am fost si am facut certificatele de mostenitor la un notar. Nu par sa fie alte documente care sa ateste ca tatal meu a "instrainat" apartamentul. Nu cred ca exista un testament deoarece tatal a fost grav bolnav o perioada buna de timp si nu cred ca s-a gandit la asha ceva...
Fratele meu a plecat de acolo la facultate si acum este in alta localitate angajat locuind in chirie.
Problema este mai complexa, deoarece am fost la apartamentul cu pricina sa vorbim "omeneste" depre situatie cu concubina si am fost amenintati si jigniti. In plus am primit si plangere pentru ca am fi amenintat-o... etc
Intr-adevar solutia care o vad este un avocat dar ma interesa daca se mai poate "salva" ceva din lucrurile care le avea tatal meu fara sa fie vandute sau instrainate...
Multumesc anticipat!
4. As putea sa cer o inventariere a ce se afla in apartament? Se poate face asha ceva?
5. Mi se pare anormal ca fratele meu sa nu aiba access in apartamentul in care a trait o viata... Putem incerca sa fortam usa? Poate fi considerat un caz de intrare prin efractie in acest context?
6. Cat timp poate dura actiunea de evacuare?
Tatal meu a fost casatorit si au rezultat 2 copii (eu si fratele meu). Acum 25 ani s-a produs divortul si eu am fost incredintat mamei iar fratele tatalui. Acum 20 ani tatal meu a cumparat un apartament in care a locuit impreuna cu fratele meu. De 15 ani tatal meu a avut o concubina cu care au trait impreuna de atunci. Acum 2 luni tatal meu a decedat iar concubina ne-a interzis accesul in apartament si mie si fratelui meu.
1. Ce pot face ca sa nu se instraineze lucrurile si ce drepturi de acces am in apartament (tinand cont ca nu avem cheie de la apartamentul in cauza).
2. Cum pot afla ce documente are concubina care sa ateste ca are dreptul sa locuiasca in apartamentul cu pricina.
3. De asemenea ce drepturi de mostenire avem asupra apartamentului si in ce conditii as putea sa le pierd.