avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Activitate el masri elena

Activitate el masri elena

Discuție poprire
Buna ziua ,
As dori sa stiu daca o salariata care are poprire pe salariu 30% si primeste si bani de la hotarari judecatoresti (profesor) trebuie sa i se retina proportional poprirea si din aceste hotarari.
Multumesc
Răspuns la discuția Inspectia fiscala la pfa ii
Compensarea cu TVA de rambursat se face numai cu control . Solicitati rambursare la 31.03.2012 deci cu depunerea declatiei pana la 25.04.2012 deoarece sunteti platitor de TVA trimestrial . Se va verifica doar de la perioada anterioara supusa controlului pana la 31.03.2012 si in general doar TVA -ul . In momentul in care compensarea va fi posibila , deci la primirea raportului de inspectie fiscala , se va compensa datoria stabilita anterior si se vor calcula si accesorii pana la aceasta data . Nu sunteti scutit pana la aceasta data de formele de executatre silita
Răspuns la discuția Inspectia fiscala la pfa ii
Da, cheltuielile se deduc pe baza de bon fiscal - stampilat si semnat pe verso , daca sunt justificate cu decont de cheltuieli dar nu se deduce TVA .
Răspuns la discuția Inspectia fiscala la pfa ii
Buna seara ,

Ridicarea actelor se face cu proces verbal de predare -primire iar taoate dosarele dvs trebuiesc numerotate , avand multe nu stiu cine va sta sa faca acest lucru . Pe saitul Ministerului de Finante aveti posibilitatea sa semnalati aceasta problema si ve-ti primi raspunsul dar nu asa urgent cum v-ar trebui
Răspuns la discuția tva vanzare cladiri
multumesc pentru precizare , Angela Tatu dar eu am facturat cladirea fara tva fiind considerata veche si ma interesa ajustarea pe care o fac este pe ultimii 5 ani (asa am inteles din codul fiscal) ? Eu in anul 2005 am o modernizare cu tva si considera ca doar la acea modernizare treguie sa ajustez tva . Cladirea este achizitionata in anul 2002 fara tva si modernizata in anii 2003 , 2004 , 2005 iar pentru aceste modernizari am dedus tva .
Am vandut o cladire cu teren aferent (acelasi numar cadastral , valoarea terenului din contabilitate mai mica decat valoarea cladirii) fara tva in septembrie 2010 . Cladirea a fost achizitionata in 2002 fara tva a suferit modernizari cu deducerea de tva iar ultima transformare cu marirea valoarii din contabilitate a fost in 2005 .Consider ca trebuie sa ajustez tva doar pentru modernizarea din 2005 ( perioada de ajustare fiind de 5 ani ) Este corect ?