Nu ma pricep chiar deloc, de aceea va spun exact ce scrie pe documente.
Proprietarul mi-a spus ca intai a fost la primarie, si-a luat un certificat de atestare a edificarii constructiei in care scrie ca, imobilul, a fost realizat in 1992 fara autorizatie si fara proces verbal de receptie finala.
Pe urma, in baza acestui act, i s-a facut cadastru si intabulare.
In primul rand va felicit pentru tot ceea ce ati reusit sa faceti prin intermediul acestui forum.
In al doilea rand, va cer un sfat cu privire la problemele de care m-am lovit in cumpararea unei case in Bucuresti, sector 3.
Casa costa 70.000, am mers pe varianta de Prima casa ptr. 57.000 iar diferenta o platim cash.
Am fost la banca cu proprietarul, am depus toate actele, toate bune si frumoase. Mi s-a spus sa fac antecontract si sa nu platesc avans pana nu imi da d-na de la banca OK-ul. Si asa am facut. A venit evaluatorul, a evaluat casa OK, m-a sunat d-na de la banca si mi-a spus ca totul este in regula, dosarul este ca si aprobat si ca putem merge sa dam avans. Si am achitat 3000 de euro pe antecontract.
A doua zi, SURPRIZA! Ma suna de la banca ca a fost respins dosarul de la juridic. Am intrebat: dar pana acum de ce nu ati trimis actele la juridic ? OK-ul dat de dvs. pe ce baza a fost ??? N-am primit raspuns, numai tacere.
Motivul pentru care a fost respins: trebuie autorizatie de construire.
Eu nu inteleg, pentru ce autorizatie intrucat in dosar exista:
1. CTR vanzare cumparare
2. Partaj voluntar
3. Cadastru
4. Intabulare
5. Releveu si certificat de atestare a edificarii constructiei (exista o constructie cu o suprafata de X, realizata in anul 1992 fara autorizatie de construire si fara procesul verbal de receptie finala)
De ce autorizatie daca respectivul imobil are si cadastru si intabulare?
Nu mai am timp sa alerg dupa autorizatie si nici nu cred ca o pot scoate in conditii legale.