va multumesc,oare stiti cat costa sau sa ma indrumati ca nu am avut nici o idee cum se face
contestatia se depune la executor care a trimis actele la angajator?
in hartia primita de la angajator avocata si sentinta de la executoriu cere restul de plata (4600lei)a pensie alimentare pt copii si plata cheltuielilor de judecata (2200lei)
dar a primit la firma poprire pe salar
Tata copilului meu de 7 luni are dintr-o relatie 3 copii unul de 27 ani si 2 fete de 21 ani,in 2012 i s-a deschis un proces pt acordarea pensiei alimentare celor 2 fete precizez ca pana in 2012 ele au fost eleve la acelas liceu .De la pronuntarea judecatoarei pana in 08.2014 a platit ~6100 lei,tin sa precizez ca pana in 07.2013 a lucrat 4 ore (eu eram cu probleme mari de sanatate era destul de des spitalizata) avand net ~350 lei,iar din 2012 mama copiilor le-a interzis sa se mai caute in orice modalitate(telefon,facebook etc) ele locuind la ea si afland ca isi dau sms-uri si se vad cu tatal pe ascuns pt ai cumpara diverse fetelor, ai da mici atentii si a sta de vorba cu ele, le-a amenintat ca le da afara din casa iar daca se muta cu noi ea nu mai exista pt ele(le santaja emotional)asa ca fetele ii raspundeau cu greu prin 2013 dar mama lor ne batjocorea si jignea prin orice metoda.In august 2014 a fost ultima data cand a trimis bani fetelor dar pe numele mamei prin posta cu confirmare pt a avea dovada,ea dorind sa i se inmaneze personal si sa nu fie scris nicaieri...deci dupa ce au luat cu greu bacalaureatul,nu am mai stiu nimic de ele...ba ca au plecat din localitate ba ca lucreaza in strainatate ba ca fac scoala ba ca s-au casatorit..deci nimic concret pana ce fratele tatalui fetelor ne-a zis ca sunt plecate in strainatate ca nu au vrut sa mai continue studiile fapt confirmat de sms-uri de la una dintre fete de pe un nr care incepe cu +44744(uk)... nu mai stiam ce sa credem...asa ca nu ii mai trimitea cei 234 lei lunar mamei fetelor....eu in decembrie am nascut iar ea la aflarea vestii a inceput sa ne ameninte ca a pune politia si avocatii pe noi ca ea are nevoie de bani ca este bolnava si casa trebuie intretinuta....dupa care nimic de la ea sau fete,doar pe facebook posta pozele de la profile noastre si le batjocorea(o femeie normala si bolnava la 40 si cv de ani nu ar face asa ceva),iar atunci tatal fetelor a cerut o dovada ca fetele isi continua studiile,sunt in localitate si le poate vedea....dar nimic pana ieri cand angajatorul a primit somatie de poprire in valoare de peste 7000lei...noi inca la domiciliul actual nu am primit nici o instiintare...intrebarea mea este:"CE SE POATE FACE IN CAZUL MAI SUS MENTIONAT DEOARECE NOI STAM INTR-O CHIRIE (100 EURO+300 LEI CHELTUIELI TOTAL PT CASA)AVAND UN COPIL MINOR SI IL INTRETINEM SINGURI NEAVAND AJUTOR DIN PARTEA FAMILIE ,EU AM DOAR INDEMNIZATIA DE 600LEI SI ALOCATIA IAR EL ARE NETUL DE 724 LEI?mancarea si transportul ne descurcam cum putem dar pt copil hrana e esentiala sa nu zic cate si mai cate ar trebui ca e in crestere...avem nevoie de ajutor ca nu ne permitem avocat
deci sa inteleg ca ar trebui sa merg la un mediator fara a ajunge la tribunal cu procese? deoarece mama copiilor mia dat doar mesaje pe telefon ca ar trebui sa ii dau 1/3 din 800 lei nu cat sa stabilit la procesul de anul trecut,adica 1/3 din 700lei?chiar daca in acea perioada cei 2 copii au ajuns majori,iar acum au terminat si liceul chiar data nu au luat bacalaureatul,eu pana la 26 de ani voi reactualiza acesti bani dati la mama copiilor?nu as putea da banii pe numele lor si nu al mamei chiar daca au acelas domiciliu?
Buna ziua,as dori sa ma informati daca se poate schimba pensia de intretinere daca calcularea ei a fost anul trecut cand venitul minim pe economie era de 700 ron iar acum e de 800 ron,chiar daca la proces firma a prezentat ca lucrez 4 ore ,nu 8 ore,s-a luat in calcul minimum pe economie asta in cazul in care eu aveam doar 520 ron la 4 ore,va multumesc
1/3 sau 1/4 e raportul la minimum pe economie din salar?intreb deoarece momentan nu are o sursa de venit
Ce poate fi considerat dovada?
El somajul care la avut la lasat sa-i ia familia chiar si dupa luna martie 2012 deoarece deja in 20 aprilie 2012 nu mai locuia cu minorele,aceea fiind data cand ajungea postasul la domiciliul concubinei si copilelor si unde a stat si el ,iar in perioada in care a avut somaj el a avut un contract cu perioada determinata in care 1 luna a luat din somaj 30% iar din cele 3 salarii a dat bani in mana doar minorelor nu si concubinei aci vorbesc sume variabile de 200-450 de lei in lunile care a lucrat
Ce se intampla pt ca pe acea perioada nu a are cum dovedii ?
Minorele pot fi aduse la proces pt dezvaluirea in timp a situatiei financiare,deoarece concubina doreste a i se platii pensie de intretinere din iulie 2009 si doar ea a fost la prima infatisare a procesului?
ce ar trebui sa fie de facut pe viitor?
pensia o cere doar acum din luna iulie 2009 dupa capul ei .
minorii au fost in grija ambilor pt ca s-au nascut dupa divort deci eram in perioada in care am stat in concubinaj si de asta e nelamurirea daca poate sa se ceara asa ceva din 2009 deoarece pana in aprilie anul acesta a fost langa minore si le-a oferit ce a putut din somaju care l-a avut din ianuarie 2010
nu s-a facut nici o sentinta anterioara,este prima si acum sa amanat pe luna septembrie pt ca nu mai are nici somaj nici serviciu si nu mai locuieste cu minorele deoarece casa e al concubinei si a fost dat afara din casa dar nu ca si in repetatele randuri cand s-a intors in perioada 2010-2012