Buna ziua
Am sunat ieri la Barou pentru a afla care sunt documentele pe care trebuie sa le depunem si mi s-a raspuns:
"intai trebuie sa primiti decizia de primire in profesie. Urmariti site-ul pentru ca o sa se afiseze data la care puteti ridica de la barou decizia. Cand veniti sa luati decizia vi se va comunica ce documente trebuie sa depuneti."
La naiba, trebuia sa faci la toate. Sa fii sigur ca iti iese amaratul ala de 7.
Ati observat? Initial au fost 669 respinsi si 432 admisi. In urma contestatiilor s-au inversat : 432 respinsi si 669 admisi.
Asta daca stie adobe-ul meu sa numere bine.
Am luat!!!!!!! =D>
Alex, ai facut contestatie numai la civil?
Salutari!
Eu am picat. Am avut ceva probleme personale si nu am putut sa intru azi pe forum.
Am citit acum ce ati scris referitor la rezultate. Sa dam vina acum pe: s-a copiat, au folosit hands free-uri etc, sincer nu mi se pare cea mai buna solutie. Daca am fi fost noi printre cei care au promovat examenul, probabil scriam pe forum ca am luat si atat, nu mai comentam ce a fost. Asa ca pentru cei care au luat: Felicitari! si sa le fie de bine. Oricum nota de la examenul asta nu reflecta nimic, nici in ceea ce priveste cunostintele noastre in domeniu si nici cat de buni am putea sa fim in profesie. Eu consider acest examen un test pentru capacitatea de memorare a fiecaruia si atat. Nu exista avocat care pentru cea mai simpla cerere sa nu consulte cel putin codul de procedura. De vreo 6 ani lucrez intr-un domeniu in care formulez cereri, le sustin in instanta si le mai si castig, iar examenul nu sunt in stare sa il iau. Asta ma determina si mai mult sa cred ca prin acest examen si barem ni se testeaza capacitatea de memorare.
Am formulat contestatie. Cand am vazut modelul pe care l-au postat pe site m-a bufnit rasul. Aia e contestatie?:)).
Orice contestație ar trebui sa conțină si motivele pentru care este formulata. Examenul asta era pentru accesul in profesia de avocat. Modelul de contestație este formulat ca si cand l-ar fi facut tanti Leana de la tara.
Oricum "erorile" din liste cred ca tocmai se corecteaza. Nu mai mai pot sa accesez lista cu rezultatele.
Părerea mea: sa ne axam pe ce ar trebui sa facem, nu pe ce a fost. Cei care au luat, sa le fie de bine.
Ar trebui citita legea, statutul, metodologia cu privire la examen. Cine este competent sa solutioneze contestatiile la rezultate si cine contestatiile la modul de desfasurare al examenului.
Motive de contestatie in grup cred ca avem la civil ( pentru celelalte materii: individual, ca nu se pot aplica): subiecte care nu sunt in lista UNBR, barem care nu prea are legatura cu enuntul subiectului, barem neafisat pe site(nici cel initial, nici cel final - rezultat in urma contestatiilor:D), etc.
Viitorul meu chiar nu depinde de acest examen. Dar ma gandesc la cei care au terminat acum facultatea de drept si chiar depind de el pentru a putea profesa . Cum naiba se simt astia? Unii dintre ei chiar au invatat in facultate, au facut practica pe la diversi si au habar de domeniul asta ( si nu ma refer numai la cei cu note de 10 in facultate -dupa parerea mea nota nu reflecta cunostintele intotdeauna).
Am picat, din cauza civilului:((.
DIANA AVA a scris:
elena, de unde esti?
La noi la Iasi au schimbat subiect - unul dintre cele 3- dupa o ora jumatate de la inceperea ex. Baremuri n-am vazut nimic.Sa fi fost eu inafara....totul e posibil....cu toate ca ma cam indoiesc....
Ce facem ? Ca am auzit si mai groase....EX SUCEAVA
Sunt din Craiova, dar am dat examen la Bucuresti.
Hai sa nu ne mai stresam. Intai sa vedem rezultatele. Daca sunt nefavorabile, om vedea. La cate abateri de la metodologie au fost, ne putem lega de multe.
S-a afisat baremul la usa salii in care s-a dat examenul, cu 15 min inainte de sfarsitul examenului. La sediul Baroului Bucuresti nu stiu daca s-a afisat, dar pe site sigur nu.
Asa ca in cazul in care nu vom promova examenul, incepem cu contestatie la barem:))
Nu au afisat baremul, nu am luat la cunostinta de el. Asa ca termenul de 24 ore incepe sa curga de la data la care vedem baremul.
S-au chinuit ei cu corectarea, dar daca o sa se pice in masa din cauza dreptului civil, imi pare rau de cei din comisie:)).
Luam exemplu Clujului, unde un subiect nu a fost dintre cele din lista data de UNBR, iar la o ora si jumatate, dupa ce au sunat la UNBR, au schimbat subiectul.
Contestam subiectele si baremul. Din punctul meu de vedere metodologia nu a fost respectata.
art 33 alin (3) Consiliul U.N.B.R. asigură caracterul unitar al examenului de primire în profesie prin stabilirea tematicii şi bibliografiei de examen, a subiectelor de examen şi a metodologiei de examinare. Examinarea se va face la 5 materii de examen pe baza a cel puţin 3 probe scrise.
ART. 34
Subiectele de examen la probele scrise se vor trage la sorţi de Comisia de examen, exclusiv dintre subiectele unice stabilite conform art. 33 alin. (3) din prezentul statut.
eu zic ca art 34 e destul de clar: exclusiv din cele stabilite de UNBR.
Intrebarea mea era: aveau sau nu dreptul sa formuleze subiecte, altele decat cele stabilite de UNBR?
Si in statut si in hotararea sunt mentionate: tematica, bibliografia, subiectele si metodologia.
Eu inteleg asa: s-a mentionat "astea-s subiectele de examen", atunci se alegeau subiectele de examen de acolo.
Formularea in hotarare nu este: "exemple de subiecte posibile". In cazul in care s-ar fi formulat asa, stiai ca iti poate pica orice din bibliografie. Dar, in cazul de fatza ne-am axat pe a invata pentru examen in functie de subiectele stabilite.
Am o fixatie pe tema asta:P.
da, la 9 este examenul. La 8.30 trebuie sa fim deja in sala.