avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate ciprianp

Activitate ciprianp

Buna,

Implinesc 25 de ani, in curand si urmez cursurile unei facultati la zi, cu plata. Parintii mei sunt divortati de cativa ani buni dar inca locuim toti in aceeasi locuinta. Pana de curand tatal meu se ocupa de cheltuielile de intretinere; cum se ocupa, fiindca intotdeauna eram restantieri pe 1-2 luni. Iar de acum nu mai vrea sa plateasca nimic, doar partea lui din intretinere; bani pe care trebuie sa-i cer repetat pentru ai primii si a putea achita facturile. Eu sunt angajat cu carte de munca la o firma, cu un salar destul de mic, 3.8 milioane si mai primesc bonurile aferente. Mie si la mama ne este destul de greu sa ne intretinem, platit facturi, mancare, iar de haine nici nu mai poate fi vorba. Mai am de achitat si taxa la facultate, care nu este chiar mica.

Intrebarea mea este daca as putea cere pensie alimentara de la tatal meu, si care ar fi sansa obtinerii ei?

Aici problema este discutabila: nu ca nu am reusi sa ne intretinem(eu si mama); ne este greu, e drept! Dar imi mai pot cauta un serviciu si putem supravietuii. Sau mai fac un proiect, mai ajut pe cineva si mai castig ceva bani. Dar atata timp el, s-a purtat cu mama cum s-a purtat, si cu mine la fel. Am pierdut apartamentul nostru din cauza lui, iar acum nu mai vrea nici sa plateasca cheltuielile de intretinere; chiar si pentru partea lui trebuie sa insist sa o plateasca. Mentionez ca apartamentul in care locuim acum este al meu.

Stiu ca pare cumva a razbunare, dar pe el nici macar nu-l intereseaza soarta mea, nici de facultate, nici de intretinere, mancare etc.

Eu am inteles ca se poate platii pensie alimentara pana la 26 de ani, daca copilul este la facultate, in cuantumul a maximum 25% din venituri. Este adevarat? Si merita sa-mi mai bat capul cu asa ceva? Am vre-o sansa sa obtin ceva? Sau numai tribunale si certuri, iar pana la urma voi da mai multi bani decat voi primii?