avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Activitate carla_ionescu

Activitate carla_ionescu

domnule adrian stoica, ati spus mai sus ca"O tranzactie poate fi admisa in cazul in care cele 2 soc au creante reciproce". cred ca ati vrut sa va referiti la o tranzactie care sa aiba ca obiect compensatia legala, nu? dar nici compensatia nu e posibila din doua motive:1. creditorul (societatea noastra ) nu are nici o datorie fata de debitor.
2. si daca am cumpara noi acum ciment de la debitor dupa deschiderea procedurii insoventei, tot nu am putea invoca compensarea creantelor, intrucat conditiile prevazute de lege in materie de compensare legala trebuie sa fie indeplinite anterior deschiderii procedurii insolventei, conform art. 52 din legea 85/2006.
astfel ca, va rog sa imi spuneti (pentru ca am vazut ca sunteti lichidator) daca e posibila urmatoarea situatie: creditorul sa mearga la lichidator si sa ii propuna incheierea unei conventii care sa aiba ca obiect darea in plata de catre debitor a unei cantitati de ciment, reprezentand contravaloarea creantei noastre, urmand ca noi sa ne retragem creanta de pe tabel.
m-am gandit sa fie conventie, si nu tranzactie ca sa nu ajunga la dosarul de insolventa si sa nu fie supusa confirmarii de catre judectaorul sindic si ca sa nu fie vazuta de ceilalti creditori care, sigur o vor contesta.
insa, din ce am citit, lichidatorul tot trebuie sa prezinte judecatorului toate operatiunile pe care le-a efectuat dupa deschiderea procedurii insolventei, astfel ca am senzatia ca oricum as gandi problema tot vor afla ceilalti creditori.
dumneavoastra, cum vedeti problema ca lichidator?
vineri , pe 29 oct creditorul are intalnire cu lichidatorul in vederea propunerii acestei conventii. credeti ca ar vrea lichidatorul sa o incheie?
sau care este pozitia dumnevoastra ca practician in insolventa privitor la situatia noastra.ce modalitatae ar exista sa luam cimentul relativ "legal"? va multume
Buna ziua!
va rog sa imi spuneti parerea dumnevoastra in legatura cu urmatoarea situatie:
unui debitor al societatii noastre i s-a deschis procedura insolventei. am formulat in termen legal cererea de admitere a creantei. Pe 16.11.2010. este primul termen de judecata dupa intocmirea tabelului definitiv de creante.
In acest timp directorul societatii noastre s-a inteles cu directorul societatii debitoare sa primim de la acestia ciment reprezentand contravaloarea creantei noastre pe care o avem impotriva lor.
Acum stau si ma gandesc cum sa facem ca aceasta operatiune sa fie legala si sa nu fie nula coform art. 46 din Legea 85/2006.
M-am gandit sa incheiem o tranzactie prin care debitorul sa ne dea in plata acea cantitatea de ciment reprezentand contravaloarea creantei noastre, iar societatea noastra sa renunte la creanta de pe tabelul de creante. dar aceasta tranzactie trebuie sa fie incheiata intre administratorul judiciar si societatea noastra cu conditia confirmarii de catre judectaorul sindic, in conformitate cu art. 20 alin. 1 litera m, nu-i asa?
este singura rezolvare la care m-am gandit, desi nu stiu daca e buna, pentru ca e prima data cand ma “lovesc” de insolventa si mi se pare si ca va dura mult, mai ales ca societatea noastra ar vrea sa ia daca se poate si maine cimentul.
va rog, spuneti-mi care este parerea dumneavoastra in legatura cu solutionarea cat mai rapida a acestei spete.