pai cei de la politie mi-au spus ca este ceva minor si sa nu angajez avocat ca nu este chiar atat de grav . este prima abatere am cazierul curat si prima suspendare
buna ziua am avut si eu in data de 26-07-2010 un accident de circulatie pentru neacordare de prioritate si mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 60 de zile in care am avut 15 zile dovada inlocuitoare .dupa expirarea dovezii la data de 09-08-2010 pana la 09-10-2010 l-am avut suspendat in data suspendarii mi-a venit prin posta o foaie prin care mi se aducea la cunostinta ca dreptul de a conduce mi-a suspendat pe o perioada de 60 de zile si ca daca voi fi oprit la volan voi raspunde penal . la data de 17-10-2010 am fost oprit de politia rutiera la un control de rutina si nu am avut permisul de conducere si le-am dat cartea de identitate pentru verificare . in urma verificarii mi s-a spus ca eu inca am permisul suspendat , ca au trecut cele 60 de zile de suspendare dar ca mai aveam inca 30 de zile(bonus) de suspendare deoarece nu am predat permisul . permisul nu l-am avut nici la data accidentului deoarece nu il mai gaseam si nu l-am declarat nici pierdut .in fine ... am fost dus la sediul politiei rutiere si am dat declaratii. am declarat ca nu am stiut de cele 30 de zile (bonus)(sincer chiar nu am stiut #-o) adaugate suspendarii . acuma eu nu inteleg de unde era sa stiu de cele 30 de zile bonus ca in foaia primita acasa imi spunea decat de cele 60 de zile . da e adevarat am fost prost ca nu m-am interesat , eu am asteptat cele 60 de zile si m-am urcat la volan .
acuma am niste intrebarii va rog frumos sa ma ajutati :
1 ce urmeaza ca am inteles ca voi primi niste telefoane de la politie si procuratura ?
2 cat de grava este fapta ?
3 cei de la politie mi-au spus ca sa astept sa imi treaca cele 30(bonus) de zile din vechea suspendare si sa ma duc sa cer o dovada de circulatie pe perioada procesului, ca am inteles ca dureaza cateva luni si ca la pronuntarea sentintei mi se poate da 90 de zile suspendare si o amenda administrativa sau penala .(este adevarat ?)
va rog sa imi raspundeti la intrebari ca nu stiu ce sa mai fac :( :(va multumesc