Buna ziua
Revin din nou cu o intrebare .Am cerut recuzarea expertului ,am cerut audierea martorilor,am depus chiar si obiectii la expertiza si nu am primit nici un raspuns dimpotriva in luna aprilie am primit de la prim procurorul de pe langa jud.Motru o rezolutie in care se mentionau urmatoarele:
,,scoaterea de sub urmarirea penala a invinuitului ....cu motivarea ca nu se face vinovat de producerea accidentului ,vina exclusiva apartinand victimei.
In urma acestei rezolutii am trimis o plangere prim procurorului de la Parchetul de pe langa tribunalul Gorj.
Acesta a constatat urmatoarele:
,,Se apreciaza ca solutia adoptata este nelegala si netemeinica urmand ca plangerea sa fie admisa.Probatoriul administrat in cauza este incomplet si nu s-a stabilit intreaga stare de fapt.Se va efectua o noua expertiza de specialitate din care sa rezulte ...............concluziile primei expertize neputind fi insusite pt urmatoarele considerente:............. .
Am fost sunati de catre comisarul care se ocupa de dosar si a spus ca trebuie sa stabilim onorariul pt expert.
Intrebarea mea este daca eu trebuie sa platesc expertiza desi nu am cerut o noua expertiza doar am expus in plangere cum s-au desfasurat faptele si care au fost nelamuririle noastre legate de prima expertiza.Daca procurorul a constatat ca prima expertiza nu poate fi insusita asta nu inseamna ca se considera ca si cand nu s-ar fi facut?
Acesta a cerut o noua expertiza nu o contraexpertiza....sau este acelasi lucru?
Daca nu dispun de bani pt a plati onorariul nu se mai face expertiza?
Multumesc pt raspuns
Va rog mult sa-mi spuneti daca dupa primirea unei somatii de executare silita ca in termen de 1 zi sa se achite debitul de 11.542 mai exista sansa unei intelegeri ,adica se mai pot face plati pt achitarea debitului sau aceasta somatie inseamna ca oricand pot sa vina si sa scoata la licitatie diverse bunuri.Mai exista vreo posibilitate sau nu se mai poate face nimic?
Trebuia ceruta incuviintarea executarii silite in tribunal de catre executorul judecatoresc(cel care a trimis somatia) ?
Multumesc
Multumesc mult pt raspuns .....trebuie sa revad contractul de imprumut cu banca ,la momentul acela imi aduc aminte ca a fost pusa sa semneze sotia ca este de acord ca sotul sa faca un imprumut pe firma (eu fiind administratorul.)Asta se intampla cand nu citesti bine ce semnezi.Macar cu a doua problema pot sa stau un pic mai linistit.
Buna Ziua
1.In urma cu 1 an si ceva am facut un imprumut pt un Srl l-a care sunt administrator.De cateva luni din cauza faptului ca srl a mers fff prost nu am mai putut platii ratele la banca.Ieri am primit o somatie de la un executor ca in termen de o zi sa achit debitul care este in val. de 11.542 lei.Somatia a fost trimisa una la firma , una mie ca administrator dar si sotiei mele (neavand nici o leg cu firma)Intrebarea mea este daca se poate face executarea bunurilor noastre mobile si imobile sau doar ce apartin firmei.Mentionez faptul ca pe firma nu este decat un gater acesta fiind principalul mijloc de a mai castiga ceva bani.Daca l-ar executa numai pe el nu ar avea cum sa recupereze toata suma debitului.
As mai avea o intrebare :
-am cumparat material lemnos de la o firma iar din cauza faptului ca nu am primit nici eu banii pe produsul finit (firma respectiva intrand in insolventa) nu am putut achita la randul meu mat. lemnos.De fapt de aici au plecat toate necazurile,firma mea fiind una f mica ,ca activitate am depins de acei bani .Intrebarea mea este daca aceea firma ma poate executa pe mine ca si persoana fizica. Multumesc pt raspuns.
Sechestrul a fost pus in 2011 pt o suma destul de mica (pana in 10000 ron ).Proprietarul nu a avut interes sa faca ceva in acest sens ,din cate stiu a si vandut masina.In decizia de sechestru nu se specifica decat marca masinii(fara alte date despre masina).Acum la un an si ceva mi se cere s-a pun la dispozitia fiscului masina respectiva.Mentionez ca datoria la fisc rezulta in urma unei amenzi care a fost contestata si sunt in proces cu ei de aprox.un an.
Multumesc mult pt raspunsuri.Am inteles cum sta treaba cu un bun al firmei dar ce spuneti de faptul ca au pus sechestru pe un utilaj care nu are nici o legatura cu firma mea.Stiau ca pe firma figureaza un utilaj si nu s-au mai obosit sa verifice daca este vorba de acelasi utilaj in procesul verbal trecand utilajul care nu are nici o treaba cu firma mea.
Buna ziua
Am o firma de gaterare.Pe platforma unde imi desfasor activitatea era parcat un utilaj care apartinea unui vecin (neavand unde sa-l parcheze il tinea acolo).Avand niste datorii la fisc cei de acolo au pus sechestru pe aceea masina fara sa verifice daca apartine firmei mele .Este normal?
Ce sa fac in aceasta situatie?
Daca un utilaj al firmei este inchiriat sau comodat unei alte societati se poate pune sechestru pe ea?
Nu apare ca fiind inactiva.Procesul este de la inceputul lui 2011 si pana acum nu s-a luat nici o masura impotriva firmei respective.Firma aparea ca inactiva pe site-ul lor ,dar au fost acceptate toate platile catre fisc in aceasta perioada .Am vorbit cu avocatul si asteapta sa vada care au fost motivele care au stat la baza respingerii recursului.Parca ar avea ordin sa respinga orice recurs impotriva fiscului si sunt sigur ca nici nu s-a citit dosarul pt ca astfel nu puteau sa de-a castig de cauza fiscului atata timp cat dovedesti prin acte ca firma respectiva a fost si este activa si in prezent.Dar in Romania totul este posibil.......Ca sa nu mai spun ca mi s-a pus sechestru pt banii care ii datorez pt amenda pe o masina care nu a fost si nici nu este inregistrata pe firma mea.:-/
Pot verifica lucrul acesta pt perioada asta (prezent) dar nu pot verifica in perioada aceea iar in aceea perioada nu aveam de unde sa stiu ca trebuie sa verific acest lucru si nici ca se poate verifica.Am o amarata de firma din care traiesc de pe o zi pe alta.In legatura cu dovezile am depus la dosar un act de la ocolul silvic de unde respectiva firma a cumparat lemnul in care se specifica faptul ca in aceea perioada firma nu a avut datorii si a cumparat lemn de la ei; am depus si copii dupa actele care se depun in fiecare luna la fisc.Firma respectiva a depus lunar la fisc actele necesare ,daca era inactiva nu avea ce depune .
Am avut un proces cu fiscul . In urma unui control al firmei am fost amendat pt ca intr-o anumita perioada am cumparat material lemnos de la o firma care in evidentele lor figura ca inactiva in aceea perioada.In aceeasi perioada acestia au mai vandut si altor firme mat.lemnos.Am dat fiscul in judecata ,am pierdut,am facut recurs si acelasi raspuns.
Nelamurirea mea este de ce a fost respins recursul pt ca am dus acte care dovedesc faptul ca in aceea perioada firma respectiva nu era inactiva.Eu ca producator nu am cum sa verific daca firmele cu care lucrez si de la care cumpar materia prima sunt in regula sau nu.
Se mai poate face contestatie la solutia data ,,respinge recursul.irevocabila,,