avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate cretuvasile

Activitate cretuvasile

Răspuns la discuția Drepturi de autor - cadastru
eu am luat legatura cu un topograf si dansul mi-a spus ca trebuie masurata toata tarlaua... Acel plan exista la primarie? Daca da... inseamana ca mai bine ma apuc de masurat... pana se misca domnii (doamnele) de acolo...
Răspuns la discuția Drepturi de autor - cadastru
Nu am avut nici cea mai mica intentie de a fi malitios. Am vrut doar sa clarific situatia. Imi pare rau daca v-am lasat sa intelegeti altceva. Multumesc de raspuns
Răspuns la discuția Drepturi de autor - cadastru
"Proprietatea" pe care o invoc, si pe care vreau sa o protejez, este de fapt proprietatea intelectuala asupra rezultatelor masuratorilor.
Răspuns la discuția Drepturi de autor - cadastru
Cei de la cadastru impart suprafetele in tarlale. Intr-o tarla pot fi mai multi proprietari. Tarlaua este doar "impartire administrativa". Ideea este ca daca eu vreau sa-mi intocmesc actele pentru teren, terenul meu apartinand de tarlaua respectiva (de 200ha), eu trebuie sa masor TOATA suprafata de 200ha.
Bun. Acum eu spun asa: eu am masurat si a rezultat o documentatie tehnica (dimensiuni, coordonate etc) pe care eu o folosesc si imi fac cadastrul cu ele. Daca vreunul din proprietarii de teren (care este inclus "administrativ" in tarlaua in care sunt si eu) vrea sa-si faca documentele de cadastru, are nevoie de elementele de mai sus (dimensiuni, coordonate etc). Ar trebui sa aiba doua posibilitati: ori masoara din nou toata tarlaua ori vine la mine si ii dau rezultatele mele.
Enunt problema: se da un teren de aprox 3,5ha. Doresc sa intocmesc documentele de cadastru (carte funciara, intabulare) pentru acest teren. Inchei un contract cu un topograf pentru executarea masuratorilor. Tarlaua in care este incadrat terenul meu si care trebuie masurata este de ~200ha.
Intrebarea: exista vreo modalitate de protejare a rezultatelor masuratorilor? Si, ca sa fiu mai explicit, reformulez: eu masurand tarlaua de 200ha (pentru ca platind topograful logic ar fi ca rezultatele masuratorii sa fie proprietatea mea) cum pot controla accesul celorlalti proprietari din tarla la aceste rezultate? Mie mi-ar parea firesc ca atunci cand alt proprietar vrea sa intocmeasca actele sa aiba doua variante: ori sa faca din nou masuratoarea (cam neeconomic) ori sa apeleze la mine si contra cost (procent in functie de dimensiunea terenului lui) sa obtina datele referitoare la proprietatea lui.
Multumesc anticipat.