Sunt intr-o situatie similara. Mi s-a luat permisul pe 30Sep2009. Pe 15Oct2010 mi-a fost respins recursul.
Pe scurt 106km/h in localitate. Nu mi-au aratat caseta. Proces verbal intocmit cu greseli. Copia procesului verbal detinuta de IPJ-SPR a fost corectata de politie (!)(asa spune presedintele in prima sentinta, cea de la judecatorie). Au adus o fotografie. Eu am cerut inca de la inceput caseta video asa cum a fost trecuta in procesul verbal(!) ca proba a contraventiei. N-au adus-o. Prima fotografie mi-au trimis-o acasa. Sentinta spune ca au mai fost aduse si altele dar nu mi-au fost trimise. Nu m-am prezentat le nici un termen. Am facut recurs ca nu au prezentat proba video si ca au modificat copia procesului verbal a lor(exemplarul care ramane in carnetul de procese verbale). Acum vad ca mi-a fost respins recursul. Nu am inca sentinta.
Va trebui sa predau carnetul in 15 zile de la data pronuntarii, sau de la data comunicarii? (Eu stiu ca m-am uitat pe site portal.just.ro)
Oricum sunt ofticat la maxim. Le-am zis de-atunci "aratati-mi caseta si nu mai conduc 3 luni".
Vreau sa ma duc la CEDO.
Nu am copie dupa dosar. Am tot citit pe net - am inteles ca sunt probleme.
Ce fel de copie dupa dosar imi trebuie pentru CEDO : simpla, certificata, legalizata?
Cum ii oblig sa-mi trimita copia prin posta? Unde e dosarul acum? Sau unde va fi? La judecatorie sau la Tribunal.
Ce cale extraordinara de atac pot urma? Revizuire sau contestatie in anulare?
In prima sentinta nu sunt prezentate referiri la motivele neprezentarii probei video. Am citit mult cand am facut plangerea si se specifica clar (pe undeva) ca trebuie sa aduca proba originala inregistrata de aparatul radar conform tipului de dispozitiv de inregistrare cu care este omologat aparatul radar. Cum si in procesul verbal sprecifica agentul constatator numarul casetei din data de mi se pare absur ca timp de un an de zile sa nu vrei sa aduci caseta.
Chiar daca sunt obligati sa o tina doar 6 luni, nu ma intereseaza pe mine orice motive ar aduce acum de deteriorare, ca eu am cerut proba video la 15 zile dupa costatatarea contraventiei.
Nervi nu prea am, ca de-aia am innebunit de vreu sa ma duc la CEDO!
Dupa CEDO ce mai e? Ca sigur si aia sunt pe mana cu astia!
Da, chiar am innebunit, nebuni suntem toti, in frunte cu judecatorii nostri mult iubiti! Cum sa ai precizari legele exprese care sa oblige la un anumit tip de "comprtament" (ca nu mai stiu cum sa calific constiinta judecatorilor si a presedintilor de complete de instante de judecata), dar sa se ia altfel de decizii, sa se dea alt fel de SENTINTE doar pe motiv ca "este o practica", "da, aveti dreptate, dar asa se practica!"
Nu-ti vine sa mori cu ei de gat?
"da, aveti dreptate ca nu e trecut corect CNP-ul, ca lipseste o cifra din el si are doar 12 cifre, nu 13, dar agentul constatator si-a recunoscut greseala si a corectat procesul verbal...(copia lor, bineinteles, ca in pv original care e la mine sunt 12 cifre)" cam asa suna exprimarea din sentinta data de un judecator...
Si multe alte nereguli, le-am facut o plangere super documentata cu articole din legi de peste 20 de pagini.
Nu v-am prezentat decat doua: ca nu au adus proba video si ca au ignorat nulitatea procesului verbal.
Chiar asa l-am si zis: daca noi trebuie sa respectam legea, trebuie sa o respecte si ei!
Deci ma duc la CEDO! Sunt sigur, sigur ca o sa pierd si acolo. N-are nimic.
Dupa CEDO ce urmeaza?
Nu ma calcati voi in picioare pe mine!
Ba tata, amenda am platit-o in 48 de ore. Carnetul mi l-ai luat. N-am putut sa conduc o luna pana mi-ai trimis carnetul (pe drum se pierduse carnetul meu). Arata-mi caseta video si "sarut-mana!". Ai dreptate tu, sa traiesti o mie de ani, recunosc ca am gresit si gata. Dar nu ma opresti tu un echipaj de politie sa-mi spui ca la nustiu cati km in urma in nu stiu ce localitate am avut viteza. Si apoi astepti prin statie nu stiu cate minute sa-ti trimita aia viteza cu care am mers eu. Si apoi vii cu procesul verbal la mine sa-ti semnez ca sunt de acord si ca recunosc! Si apoi cand iti cer caseta video imi spui ca "...la proces"... Bai ..... chiar sunteti tampiti? Si apoi la proces vii cu foto? Unde e video? Chiar sunt adevarate toate bancurile care se spun despre voi? Si apoi ma tineti fortat pe tusa cu certificatul de grefa in mana pe motiv ca nu stiti unde e permisul meu? Voi nu sunteti normali la cap? Si va apucati sa corectati procesele verbale?
Bai.........! Mai........!
Trebuie sa fac rost de copie dupa dosar. Cu tanti de la arhiva de la judecatorie ma-nteleg bine. Unde e insa dosarul acum? La judecatorie sau la tribunal? Cum aflu daca s-au mai depus probe la Tribunal?
Sper ca nu va trece prin cap sa nu publicati postul pe motiv ca am un limbaj indecent... (le-am mai soptit eu la unii care se dau cu 4 perechi ceva probe - despre decembrie 2009 - , ... , si nici in ziua de azi n-au mai publicat postul)
Cand o sa termin si cu ce va fi dupa CEDO, o sa scriu o carte despre voi, cu date reale! DIN DOSAR!!! Ca doar am inteles ca oricum e public daca n-a fost sedinta secreta, nu? Sa ma dati in judecata apoi ca nu e asa, si ca mint eu. Si o scriu tata si in engleza, si in franceza, si in spaniola, si in ce limbuta vreti voi.
Si pe urma poate o sa faca si altii la fel. Si uite asa poate o sa scapam de voi pe cale legala, daca pe calea asta "ilegala" a voastra, a celor ce ne judecati pe noi, nu se poate...
Deja m-am interesat la Biblioteca Nationala. Se poate. Nu-ti trebuie neaparat editura. Merge si numai cu tipografie. Doar ca-ti asumi tu toate riscurile... de plagiat!
Hai tati sa va vedem acum... Ce-o sa va mai b....sca creierasul... Ca doar sunteti categorie privilegiata! Doar voi aveti pensii, restul nu!!! Si CEDO sta si se uita la voi! A, da, nici ei nu stiu nimic daca nu primesc cateva milioane de plangeri...
CEDO, auzi!? Hai sa vedem ce anomalie mai e si asta!!
Tot americanii sunt singurii care o sa va puna la punct. Ii uram pentru ce fac(militar ma refer, poate si nu numai), dar bine le fac la cate unii...
Va dati seama daca sunt asa nervos dupa un an...
Si cati nu sunt asa ca mine... Poate si mai rau vai de ei...
Vai de noi, ca stam si ne uitam unii la altii si nu ne vine sa credem!
Ei:
:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P
Noi:
:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O:O
Ei:
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Noi:
#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-o
Ei:
=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>
Noi:
:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((
Ei:
:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
Noi:
???
Cam astia suntem noi... (unii dintre noi, bineinteles, nu generalizez)
;)