avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Activitate eva_andreea

Activitate eva_andreea

Discuție Partaj, divort
Buna ziua,
Am si eu o mare rugamite la d-vostra si anume:
-dupa 14 ani de casnicie sunt in proces de divort cu sotul meu(divortul s-a "pornit" amiabil la notar) si in luna august trebuie sa mergem sa ridicam actele care sa ateste ca am divortat.
-copiii, ambii minori vor avea domiciliul la mine de comun acord cu tatal lor.
-dupa finalizarea divortului, imediat adica sotul, meu vrea sa inceapa procedura de partaj....el vrea la notar pe cale amiabila, dar asta ar insemna sa raman cu copiii in strada.Domiciliul copiilor este in ap conjugal, acel ap cu trei camere.
In timpul casatoriei am agonisit un ap cu trei camere cumparat prin credit de la banca. Avansul l-am platit din vanzarea unei garsoniere, a lui cumparata dinainte de casatorie. La acel ap mai avem rate timp de 20 de ani.
Mai avem o garsoniera si o masina. Masina este cumparata cu bani de la parintii mei, dar este pe numele lui.La acest ap, el este platitor si eu copaltitor.
Bun! El doreste sa vanda garsoniera si sa-mi dea 1/2 din banutii luati, apartamentul sa ramana la el si sa plateasca rate in continuare la el, la fel si masina....fiind pe numele lui.
Intrebarea mea este, daca el isi poate da deoparte din ceea ce mi se cuvine dupa partaj, cei 40000 euro, proveniti din vanzarea garsonierei.....avansul apartamentului mai bine zis.
L-am rugat, implorat sa-mi dea voie sa platesc eu restul imprumutului la banca, pt a avea copiii un acoperis asupra capului, dar nu doreste acest lucru, sau doreste, dar zice sa-l despagubesc.....sa-i dau cei 40000 euro, care au fost avansul.
Imi este imposibil sa-i dau acesti bani, pt ca abia as putea obtine aprobarea de la banca sa preiau eu imprumutul.
Intrebarea mea este, daca chiar asa este legal....sa-i dau eu, daca vreau sa raman in ap acel avans.
Va multumesc tare mult!
Răspuns la discuția Accident auto soldat cu deces
Cei doi tineri sunt(din pacate doar unul mai este) angajatii sotului meu si in momentul intamplarii tragediei ei se indreptau cu masina spre serviciu(a fost declarat accident de traseu..sau cam asa ceva).
Toti suntem profund marcati de nenorocirea intamplata cu atat mai mult cu cat amandoi sunt tineri(decedatul abia implinise 20 de ani cu o zi inaintea accidentului),aveau toata viata in fata,erau niste baieti de toata isprava(dpdv uman,profesional,etc)si ce este mai miscator este faptul ca erau cei mai buni prieteni,trecand prin viata pana acum la 20 de ani doar impreuna.
Sotul a ajutat financiar si (poate) moral familia tanarului ucis si acum dorim sa-l ajutam si pe cel care a provocat accidentul,dar nu prea stim de unde sa incepem si ce sa facem.
Soferul este in momentul acesta in concediu medical,iar de luni doreste sa se reintoarca la serviciu(starea lui este mai mult decat rea....nu mananca ,nu bea apa si este cu psihicul la pamant),iar noi nu stim ce sa facem:sa-l acceptam la serviciu ca poate astfel se i-a cu treaba,cu...colegii si astfel isi mai muta gandul de la nenorocirea asta sau sa-l sfatuim sa mai stea in CM.
Nici nu stim cum este mai bine pt. el,ca dpdv legal stiu ca el poate venii la serviciu pana la pronuntarea sentintei.
Imi puteti spune,va rog din suflet care sunt pasii(legali) pe care acest tanar i-i poate urma(el provine dintr-o fam. destul de nevoiasa din provincie,oameni simplii care nu s-au confruntat pana acum cu asa ceva)pt. ca din pacate nici noi nu stim ce sa-l sfatuim sau cum sa-l ajutam.
Se poate spune procentual cam ce sanse are sa scape doar cu o condamnare cu suspendare.
Va multumesc mult inca odata.
Sa aveti o zi buna!
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine,raspunzandu-mi la niste intrebari a caror raspuns nu-l cunosc.Problema sta in felul urmator:in urma cu cateva zile,doi tineri se indreptau spre serviciu cu masina personala a unuia dintre ei,pe o portiune de drum cu mazga(era mult noroi datorita iesirii pe carosabil a utilajelor agricole),soferul care avea permis de 1,5- 2 luni pierde controlul asupra masinii,masina se loveste de un copac de pe marginea drumului si in urma impactului pasagerul din masina(care statea pe bancheta din spate) decedeaza.
Soferul nu era baut,viteza am inteles ca avea in jur de 80-90km/h(pe un drum judetean),accidentul a avut loc in jurul orei 5:30(era inca intuneric),afara ploua,iar pe partea carosabila era mult noroi.
Intrbarile mele sunt urmatoarele:ce i-se poate intampla dpdv legal conducatorului auto,parintii victimei se pot constitui parte civila in proces si ce daune pot cere si daca parintii victimei pot influienta intr-un fel sau altul mersul anchetei?
Va multumesc din suflet si va doresc toate cele bune.