avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate adrian.n

Activitate adrian.n

Răspuns la discuția desfiintarea postului-concediere
multumesc pentru ajutor, am sa intentez proces si o sa va tin la curent cu "rezolvarea",sper sa si castig ...:)
o zi buna, si mii de multumiri
adrian
Răspuns la discuția desfiintarea postului-concediere
multumesc pentru informatii,
totusi firma nu poate sa invoce urmatorul articol din legea 130/16.10.1996:
"ART. 13
(1) Partile au obligatia sa precizeze, în fiecare contract colectiv de munca încheiat la nivel de grup de unitati si de ramura de activitate, unitatile în cadrul carora se aplica clauzele negociate.
(2) În cazul contractelor colective de munca încheiate la nivelul ramurilor de activitate, unitatile componente ale acestora se stabilesc si se precizeaza de catre partile care negociaza contractul colectiv de munca, cu respectarea prevederilor prezentei legi."

imi cer scuze ca sunt insistent dar vreu sa ma pregatesc pentru un eventual proces cu firma

inca o data multumiri
Urmesa sa fiu concediat pe motiv restructurarea postului din motive neimputabile angajatului, firma are peste 21 angajati dar nu are incheiat contract colectiv de munca. Firma activeaza in domeniul transporturilor. Intrebarea mea este:
Se aplica contractul colectiv de munca la nivel de ramura transporturi "CONTRACT COLECTIV DE MUNCÃ UNIC LA NIVEL DE RAMURÃ TRANSPORTURI pe anii 2008-2010
încheiat astăzi 19. 12. 2007
înregistrat la Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de ªanse sub nr. 722/03/24.01.2008" daca firma nu este membra a patronatelor semnatare si nici eu nu sunt inscris in sindicatele semnatare?

Multumesc mult pentru ajutor