avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Activitate 86OanaD

Activitate 86OanaD

Răspuns la discuția Admitere Barou 2010
Felicitari celor care au luat!!!!!

Pe mine m-au picat la OEPA si la CIVIL in conditiile in care la OEPA trebuia sa iau 9, conform baremului iar la CIVIL 6.10. Sunt atat de nervoasa pentru ca domnisoara de langa mine in primele 2 zile a venit fara handsfree si a scris 3 pagini si in alea numai prostii si totusi a luat note de trecere.......Imi este atat de greu.....eu cred ca a fost o greseala de centralizare a notelor, este pur si simplu imposibil....voi face contestatie luni ceea ce va sfatuiesc si pe voi!!!!!!
Despre Bucuresti mai stie cineva ceva? Macar o info neoficiala??
nefertirising a scris:

Suzana Hirzoiu a scris:

Daca ar fi taxa la inscriere ca definitiv, mi se pare relativ ok. Dar avand in vedere faptul ca unii din noi venim de pe bancile scolii, sa trebuiasca sa platesti aproape 1000 euro ca sa te inscrii ca stagiar mi se pare enorm. Ca sa nu mai punem la socoteala cheltuielile cu examenul si.. sa fim seriosi, cheltuielile care urmeaza dupa inscriere... Crunt. Mai zicea cineva pe un alt thread ca ar trebui sa mearga la munca afara vreo 2 ani ca sa-si poata sustine stagiatura cu tot ce inculde ea. Un fel de plm.

Nu inteleg ce va mira toate astea. Voi chiar nu va interesati dinainte de la generatiile trecute? Imi vine greu de crezut ca abia acum aflati despre aceste taxe "enorme" si de faptul ca trebuie sa te descurci singur pe toata perioada stagiaturii. Cazurile in care stagiarii sunt remunerati cum se cuvine sunt rare, regula este ca majoritatea, in cei 2 ani, sunt slavus maximus.

Este foarte adevarat! Stagiarii sunt platiti prost sau deloc, ba mai mult, sunt cazuri in care stagiarul remunereaza maestrul pentru efortul depus de acesta...efortul de a-i fi indrumator!
Am sunat eu la BB sa mai intreb o data daca e adevarat, am zis ca nu vad bine, iar cand am vrb cu doamna de la barou, am crezut ca nu aud bine...am intrebat de 3 ori : sunteti sigura ca in ianuarie? puteti sa repetati, va aud cam prost!! :).
Din nefericire, se pare ca in ianuare vom avea rezultatele. Multa rabdare, stimati colegi de suferinta, MULLLLLTA RABDARE!!!
ghostinthe_night a scris:

stiu ca te-a deranjat,dar am decis sa intervin printr-o corectie ,iar din 'n' posturi,al tau a fost ultimul si asta a fost declansator,chiar daca in rest a fost corect ce-ai scris
nu doresc neaparat sa ma transform intr-un turn de control al limbii romane,dar cred ca asta se va intampla :D

Nu deranjeaja pe nimeni ca atragi atentia, cel puntin pe mine, nu...dar daca te uiti cu atentie , eu am corectat. Ce e drept, am scris repede si nu am fost atenta. ..Merit 3 la gramatica astazi..:">

Daca ne certam pe forum si din cauza asta....eu cred ca se intampla oricui sa greseasca din neatentie si nu din nestiinta.

O zi buna!
corectez : SIMTE( am scris gresit mai sus)....scuze....
ionut_popescu1986 a scris:

Măi deci dacă am ajuns să mă caute cineva pe tablou ... şi să-mi replice ... ha ha ha ... luând în calcul teoria probabilăţilor ... cel mai probabil tu nu ai fost admis ... că nu te văd ... ha ha ha !" Normal că e pur şi simplu un ID ...

Uau ... unii dintre voi chiar aveţi timp berechet. Chiar să nu fi fost admis, chiar e asta scopul în viaţă la unii? DA, normal că e un amărât de examen, în condiţiile în care tineri de vârsta voastră au făcut frontul dintr-un anumit sentiment, s-au întors acasă şi ca răsplată au fost băgaţi în puşcării, bătuţi, înfometaţi, îngropaţi în gropi comune, pentru că au crezut într-un ideal.

Eu zic pur şi simplu că există lucruri mai importante în viaţă decât să stai să te mândreşti că ai promovat tu cine ştie ce examen şi dacă până în momentul aflării veştii erai un om normal, de la secunda 1, gara ... păi sunt avocat ... ha ha ha ... sunt superior! .... mă înclin în faţa unui cerşetor decât în faţa unui specimen căruia i se pare normal să se creadă superior în faţa semenilor lui.

Dacă am sau nu un anumit statut, asta ar trebui să fie o datorie faţă de ceilalţi, care n-au avut şansa noastră, şi să.-i ajutăm, nicidecum să începem acum să ne distanţăm cu diferite aere ... da tată ... eu sunt avocat ... şi dacă eşti avocat, ce?

De asta mi-e oarecum indiferent că am promovat un examen, în care se pare că majoritatea are o atitudine cretină faţă de cei din jur ... Ce pretenţii să am eu om simplu de la tine, ce vine la tine ca pentru un "sfătuitor", un om cu experienţă, care să mă înveţe cum să mă descurc, când tu din start de crezi superior ... Superior că ce ... că ai reuşit să toceşti într-un timp record anumite subiecte? Toată lumea ar trebui să fie privită aşa cum ... unul poate e analfabet ... dar în schimb are un talent extraordinar la desen ... asta îl face inferior unuia care scrie romane dar habar n-are cât e 1x5?

Să fim serioşi ... prea exageraţi aici oameni buni. Fiţi mai calmi puţin, mai calculaţi, mai rezervaţi, sunteţi ca nişte mingi de plastic care nu mai termină să se lovească din perete în perete ... A fi avocat nu înseamnă în opinia mea să promovezi o anumită formalitate ... ci în primul rând să ai măcar puţin, nu mult, caracter.

Cred c-a mai zis cineva ... sau mai mult râdea ... că nu l-am luat prima dată ... sau ceva de genul ... sincer ... de ce-ar trebui să fie asta o ruşine?! DA, AM PICAT ANUL TRECUT ADMITEREA FIINDCÃ NU AM FOST SUFICIENT DE PREGÃTIT. E vina mea şi mi-am asumat-o încă de a doua zi. ªi ghici ce? NU am nici o problemă cu asta .... şi cred că fiecare viitor candidat n-ar trebui să aibă reţineri cu privire la sinceritatea de sine. Sau credeţi că e o ruşine? Chiar dacă examenul acesta ar fi de gândit şi nu de toceală (adică să se dea speţe), tot nu mi s-ar părea o ruşine sau o laudă faptul că l-ai luat sau nu.

Hai să ne lăudăm că suntem avocaţi când după ceva timp de la admiterea în profesie, prin activitatea noastră, am reuşit să aducem zâmbetul pe buze la 10 semeni. Sau hai să ne lăudăm că suntem avocaţi, când am donat banii câştigaţi unui azil de bătrâni. Astea mi se par motive de laudă, de bine, dacă pot exista aşa ceva.

În rest, suntem toţi oameni şi faptul că unii dintre noi au avut NOROCUL să se nască într-o familie, sau un context, care să le permită să facă x studii, ăsta nu reprezintă un merit în opinia mea. Că la fel de bine, ne puteam naşte cu maţele ghiorăind de foame fără un acoperiş deasupra capului.

Ma uimeste faptul ca tocmai tu, cel care le spune altora ca au f mult timp sa stea pe forum, ai timp sa compui polologhia de mai sus...si sa mai si citesti ce iti raspund ceilalti.

Parerea mea este ca ar fi mai bine sa iti pastrezi opiniile referitoare la ce simte fiecare om vis-a-vis de acest examen, pentru tine, deoarece TU nu ii cunosti pe cei care l-au sustinut si nu ai nici cea mai vaga idee ce drum vor sa urmeze acesti oameni.

Este adevarat ca in viata sunt lucruri mult mai importante decat acest examen, insa trebuie sa intelegi ca pentru cei care asteapta cu sufletul lagura rezultatele, promovarea reprezinta inceputul unei cariere...cariera la care viseaza deoarece isi doresc sa aiba un rost in viata. Tie nu-ti pasa pentru ca "te-ai vazut cu sacii-n car".

Gandeste-te ca poate pe unii dintre cei care au sustinut acest examen nu-i preseaza lipsa banilor, ci doresc sa reuseasca pentru a simti gustul succesului.

Cel care nu are emotii, nu are nici constiinta sau nu este cinstit( nu vreau sa jignesc pe nimeni).

Mai mult decat atat, abtine-te sa compari oamenii si sentimente lor cu tine si cu ceea ce simti tu.

SUCCES CELOR CARE ASTEAPTA REZULTATELE!!! BRAVO VOUA CA DORITI SA EVOLUATI!!!

P.S. Nu e problema ta ce face fiecare cu timpul lui....si nici nu intereseaza pe nimeni cine esti tu si cu ce te ocupi...Lasa oamenii sa se manifeste, daca esti avocat ar trebui sa sti ca e dreptul lor !!!
nefertirising a scris:

am sunat azi mai devreme la barou bucuresti si au spus ca in doua saptamani incepand de azi vor afisa rezultatele

DOAAAMMNNNEEE!!!!! Murim de inima pana atunci!!! Eu una simt ca nu mai rezist......Macar sa stim daca e alba sau neagra.....Offff....#-o

Felicitari tuturor celor care au luat!!!!!! Bravooo!!!=D>
prodiamant a scris:

Ieri dimineata a fost examenul de admitere in magistratura , si dupa amiaza stiau toti ce note au luat.

P.S. Eu am auzit ca la barouri se face o lista cu numele celor care tot suna sa le enerveze , si se transmite comisiei de corectare impreuna cu "urari de bine ":))

:))=D> Asta mi-a placut.......Dar nu mai am rabdare....!!!!!!!!
fkt a scris:

eu nu indraznesc sa sun la B.Cj, numa ma cert .... are cineva curajul sa sune si sa intrebe ???:(

Asa am patit eu acum 10 min cand an sunat la B Bucuresti sa intreb cand afiseaza si mi-a tipat in ureche o doamna "f draguta"...mi-a zis sa nu mai sun ca ea n-are de unde sa stie ca doar nu eaa corecteaza...... Asa ca mai stau putin si o sa sun iar....si voi suna din ora in ora ....numai sa o enervez....