avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Activitate oana i

Activitate oana i

Răspuns la discuția Ordinul A.N.R.S.C. 343/2010
Buna ziua,
Revin dupa prima iarna fara repartitoare si vreau sa va spun ca rezultatele sunt fantastice: caldura din belsug si facturi la caldura reduse la jumatate.
Sunt foarte multumita de decizia luata ca si vecinii mei care au renuntat alaturi de mine ( in proportie de 70%).
Va multumesc pentru sfaturi.
Buna ziua,
In urma unui proces sunt nemultumita de sentinta si vreau sa fac recurs insa nu vreau avocat caci costa foarte mult.
Va rog, daca se poate, sa ma indrumati in acest sens.
Ce documente si unde anume trebuie sa le depun?
Tinand cont de faptul ca ,pana acum am platit sume imense la incalzire datorita faptului ca ceilalti vecini tineau caloriferele inchise bineinteles ca doresc cu 30 respectiv 50%. Asa ar fi cat de cat corect.
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspunsuri.
Uitandu-ma in vechile fise primite de cei de la firma care s-a ocupat cu citirea repartitoarelor si calculul caldurii am observat urmatoarele:
-din consumul total al caldurii 15% reprezinta consumul comun impartit la 10 apartamente cate suntem pe scara
-restul de 85% s-a impartit in functie de indicii cititi in fiecare apartament.
Asta ar insemna ca, nu s-a facut inventarierea deci nu se cunoaste suprafata radianta lucru care nu s-a efectuat nici acest an cand, 5 din 10 au renuntat la repartitoare (mentionez ca nimeni nu a venit acasa la mine sa masoare tevile verticale).In concluzie, in urma Ordonantei ANRSC 343/2010 se aplica pt partea comuna procentele stipulate 30%, respectiv 50%.
Va rog sa ma lamuriti intrucat nimeni nu a putut sa-mi dea un raspuns referitor la metoda de calcul (nici macar administratorul sau firma cu repartitoarele care am inteles ca se va ocupa de calcul fiind obligati prin lege).
Si inca ceva:cum pot verifica in aceste conditii daca sunt furata la factura de incalzire?
Buna ziua,
Locuiesc intr-o scara cu 10 apartamente si pana anul acesta am avut repartitoare.5 dintre noi am hotarat sa renuntam la ele.Administratorul mi-a spus ca acest nou Ordin se aplica astfel:cei 50% care au ramas vor plati ca pana acum adica in functie de procentele indicate de repartitoare plus partea comuna si ceilalti ce indica restul la gigacalorimetrul montat la subsol plus partea comuna.
Intrebarea mea este : in aceste conditii cu Ordinul 343/2010 este corect calculul indicat de administrator sau se trece la calculul pausal?