avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters174052

Activitate ContSters174052

Buna ziua , in ce masura se aplica legea uzucapiunii?
Casa in care locuiesc a fost a bunicilor din partea tatalui.Bunicii au decedat (e fff mult timp de atunci ,eu nu i-am prins in viata) .De pe urma lor au rezultat 5 copii care dupa urma succesiunii au dobindit drept de mostenire dar numai tatal meu a ramas in casa impreuna cu mama noastra si noi cei doi copii si au ingrijit de casa ,ceilalti renuntind verbal sau inscris.Tatal meu a decedat si el in 1983,iar de-a lungul timpului au mai decedat si alti 3 frati de ai tatalui raminind o singura sora Dupa urma tatalui s-a facut succesiune si noi (mama ,eu si fratele meu) am mostenit partea tatalui.Mentionez ca nimeni nu a venit sa ceara vreun drept de la casa si mentionez ca mama traieste in aceasta casa de 45 de ani timp in care a platit impozitele la stat facturi de utilitati dar nu are nici un act de proprietate. In 2001 eu am cerut la primarie un certificat de renovare(casa arata jalnic)si l-am obtinut pe numele meu ,eu fiind casatorita in vremea aceeia In 2006 am divortat iar sotul continua sa locuiasca acolo pe motive ca si-a investit banii in casa mea.Intrebarea mea este daca putem obtine un act de proprietate prin uzucapiune si daca ex sotul meu are vreun drept in aceasta casa va multumesc anticipat daca imi puteti da vreun raspuns