Am o mare nedumerire: în urma unui accident pe trecerea de pietoni în italia în care sora mea a fost victimă am primit niște vești de la avocat nu tocmai îmbucurătoare și anume că trebuie să plătim o sumă de câteva mii de euro sub formă de onorariu și un procent între 12 și 20 la sută din suma care este calculată pentru a primi daune tot onorariu, plus plata medicului legist. Este LEGAL? Pun această întrebare deoarece nu sunt familiarizat cu legislația italiană . Ar mai fi încă o chestie care am înțeles că se mai practică și anume avocații să își fi cerut onorariul și să fi fost plătiți de asigurator separat de suma pe care o dispun drept daune, dar aceștia încearcă să își mai țepuiască clienții. Aștept niște răspunsuri concrete și care să mă lumineze. Dacă se dovedește că nu are un temei legal să ceară aceste sume de bani aș vrea să îl dau în judecată pentru pretindere de foloase necuvenite.
După cum spune și titlul, am nevoie de un avocat român care să cunoască legislația italiană.Motivul pentru care caut un român este că cel actual,un italian,profesor de drept internațional observ că lucrează împotriva familiei mele. De 5 luni tot amână ducerea spre judecare a unui dosar în care sora mea a fost victima unui accident rutier pe trecerea de pietoni din urma căruia a rezultat o ruptură de femur.
Poliția italiană nu a făcut absolut nici o măsurătoare la fața locului deoarece cel care conducea și seful poliției locale sunt prieteni de familie,chiar rude dacă nu mă înșel.
Am toate documentele mediale corespunzătoare traumei suferite,cu număr de zile de îngrijire medicală,terapie fizică,chitanțe achitate și copii ale acestora.Aștept niște opinii de la persoane avizate! O zi bună tuturor!