avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters174421

Activitate ContSters174421

Răspuns la discuția mostenire teren
Hallo!!!! nu mai este nimeni de servici? Stie cineva ce este cu aceasta Conventie? Se poate face succesiunea fara actul de vanzare cumparare? Multumesc.
Buna ziua, revin cu alte intrebari si cu rugamintea sa-mi dati un sfat bun ca si pana acum,dar fara "ironisme".........Am facut demersuri la Arhivele Nationale-Bv. si am raspunsul oficial ca nu detin actul de vanzare-cumparare din anul 1931 pe numele tatalui meu si m-au indrumat la B.C.P.I-Fagaras, unde deasemeni am raspuns oficial ca nu detin acte din anii 1931/1935. Am fost la primaria Voila-Bv., unde am gasit intelegere si bunavointa, dar nu au actele care-mi trebuie mie pentru succesiune. M-am consultat cu un Notar public si mi-a spus ceva despre un Protocol de colaborare, incheiat intre UNPR si ANCPI din 26/apr./2010, in care ar mai exista posibilitatea sa fac succesiunea,fara actul de vanzare-cumparare din 1931?. Ce acte mi-ar trebui in acest caz? Eu in acest moment am la dosar: certicatul de nastere ,casatorie,deces al tatalui meu,Foaia de proprietate de la BNCPI-Fagaras,impozitul pe terenul respectiv platit la zi ,din anul 2006 pe numele meu, schita tomografica a terenului etc. Ce se poate face in aceste conditii??? Va multumesc, cu respect B.G.=D>
ok,va multumesc.
Ironica nu sunteti,dar dacavreti sa credeti bine,daca nu ,nu,noi,familia chiar nu am stiut despre acest teren. Noi suntem nascuti,crescuti in Bucuresti si tatal nostru nu ne-a spus sau dus niciodata in localitatea lui de nastere,probabil ca el a avut probleme in familie si s-a detasat de ei. El a decedat in anul 1997,in casa familiei nu exista documente care sa ateste faptul ca ar detine un teren sau altceva..........Problema este ca acest teren figureaza in evidentele CF/Fagaras pe numele tatalui meu si este catalogat ca si teren pentru constructii (intravilan) si nu inteleg pentru ce sa fac cerere de retrocedare???? atata timp cat el nu a fost folosit ca teren agricol et.??????? Multumesc
Buna seara. Revin cu intrebari,pentru ca ne-am blocat in hartii......Primaria com. Voila,mi-a dat raspuns ca nu are documentele care ma intereseaza in arhiva primariei, la arhiverele din Bv. am primit un act, dar nu cel de vanzare - cumparare si am intrat in impas...Am reusit sa obtin extras de carte funciara din care reiese ca tatal meu aste proprietarul terenului din anul 1931,am fost la fata locului si l-am identificat,dar acum nu mai stiu ce sa fac? De la primarie am un raspuns care la sf.ma roaga sa le comunic daca am facut cerere de retrocedare a terenurilor in baza legilor fondului funciar, care am inteles ca oricum nu mai sunt in vigoare. Dar eu nu inteleg de ce sa fac cerere de retrocedare, atata timp cat acest teren nu a fost luat de nimeni si la cartea funciara este tot tatal meu( decedatul ), dar noi oricum nu puteam sa facem cerere in termen pentru ca nu am stiut de existenta lui. Intrebare: ce portite avem pentru intrarea in posesie, daca se poate pana la succesiune sa punem interdictie de vanzare printr-un notariat la C.F.
Multumesc
Va multumesc
Discuție mostenire teren
Buna ziua. Ma numesc B. Ghe. si locuiesc in Bucuresti. In urma cu putin timp, fratele meu a primit un telefon de la o persoana necunoscuta, care i-a adus la cunostinta faptul ca tatal nostru B. Miron, nascut in anul 1907 in satul Voivodeni Mari, Jud. Brasov, figureaza in documentele Primariei Voila, ca detinator al unui teren. Se pare ca sunt mai multe persoane interesate sa intre in posesia lui si nu pot din cauza de detinator. Explicit: tatal meu a murit in anul 1997 si noi fii lui si mostenitori de drept, nu stim nimic si nu avem nici un fel de act care sa ateste ca acel teren a fost al tatalui nostru. Am sunat la primaria Voila si mi s-a spus ca daca nu am nici un indiciu sau act nu pot sa ma ajute. Ce pot face in aceasta situatie si cum pot afla amanunte despre acel teren, stiin clar ca primaria i-a spus domnului care ne-a sunat ca acel loc este al lui B. Miron. Deci primaria are evidente, dar este greu de cautat pentru cei care ar fi mostenitori. Astept un raspuns si va multumesc pentru ajutor