Stiu ca tatal meu nu a avut pretentii financiare, dar nu stiu xact ce a declarat in scris. A fost insa sfatuit , pentru ca nu are nevoie de ingrijiri medicale intr-o unitate medicala sa retraga plangerea penala. Este un om bun si nu doreste sa-i faca probleme sau sa-i ceara bani, probabil neintelegand ca pretinzand despagubiri asiguratorului nu-l afecteaza(sau cel putin nu foarte mult) pe cel vinovat de producerea accdentului.
Buna ziua
Tatal meu a fost impkicat ieri intr-un accident rutier. Vinovatul este un avocat italian care a incercat initial sa cada la intelegere cu soferul autovehicului avariat si cu tatal meu, dupa care a renuntat la idee. In urma accidentului tatal meu a suferit rani nu foarte grave. Necesita 4-5 zile de ingrijiri medicale si este nevoit sa poarte guler cervical timp de 2-3 saptamani.
Din cate am inteles concediu medical nu poate obtine decat daca necesita internare, insa in cazul lui o internare nu este necesara. Timp de o saptamana nu va putea merge la servici. Se poate obtine asadar o dauna morala, intr-ucat tatal este singurul membru al familie care lucreaza si are in intretinere 2 minori? Dupa accident a semnat o declaratie de urmarire penala, la sfatul politistiolor. Ce trebuie sa faca si de ce acte este nevoie pentru a primi o despagubire din partea firmei de asigurari italiene(tatal meu nu are nici o pretentie din partea soferului vinovat, vrea doar sa-si acopere perioada in care nu poate lucra)
Multumesc,
Alexandra