Buna ziua!
Asociatia din care fac parte (asociatia nr.335) are datorii destul de mari atat la furnizorul de apa calda cat si la cel de apa rece in special dupa apariatia legii prin care se impune un alt mod de calculare a penalitatilor.
Administratorul asociatiei s-a certat cu cei doi furnizori datorita imposibilitatii sale de a calcula defalcat penalitatile atata timp cat el nu afiseaza la timp listele de plata.
Locatarii, cel putin de pe scara mea nu au datorii mari , insa locatarii celuilalt bloc pe care asociatia il administreaza au datorii de ordinul sutelor de milioane.
In incercarea de a vorbi cu presedintele asociatiei pentru ai propune macar o separare de incasare a platilor , administratorul mi a raspuns ca el are imputernicire de presedinte de asociatie, si de aici au aparut destul de multe probleme.
Am fi dorit sa ne mutam de la aceasta asociatie dar nu toti locatarii au fost de acord.
De pe scara mea, s-au bransat individual 4 persoane la care problema distribuitorului nu s-a pus. Intre timp cei de la Apa Canal au ajuns ei la concluzia ca acum trebuie facut un distribuitor penru intreaba scara , la care sa se racordeze si cei 4 deja bransati , pentru ca in timp sa dezafecteze vechea instalatie. DIn nenumaratele discutii pe care le- am avut cu ei nu a reiesit altceva decat ca construirea distribuitorului si a unei retele paralele cu cea veche este indatorirea mea , asta daca doresc sa am apa rece.
La nivel de asociatie ei nu vor mai da drumul la apa.Deloc.
In cadrul blocului s-a mai demarat un alt proiect cu furnizorul de apa calda, care vrea sa ofere acum si apa rece.( o mare incurcatura).La acest proiect au aderat si au si platit aconturi deja 6 familii.
In acest context cele 6 familii nu doresc racordarea la distribuitor precum nici cei 4 care s-au bransat la instalatia existenta.
Actele au iesit deja de o saptamana. Ciudat este ca , intre timp un alt locatar al scarii mele s-a intepat in instalatia existenta fara a mai fi nevoie nici de distribuitor , nici de acte ( lui inca nu i s a dat nici avizul , nici proiectul).Cand am intrebat cum e posibil acest lucru mi s-a spus ca nu stiu sa " ung" unde si pe cine trebuie.
In ceea ce priveste administratorul asociatiei , dupa cum v-am spus deja ea are imputernicire de presedinte, cenzor este un unchi al ei, iar problemele continua.
Va multumesc pentru atentia acordata!
Eu nu stiu unde sa ma mai duc si cu cine sa vorbesc!
Buna ziua! Locuiesc in orasul Galati si nu am apa rece de mai bine de un an de zile. Deoarece si apa calda a fost sistata de cateva luni bune am incercat sa gasesc o solutie incercand sa ma bransez individual. Numai ca de aici au aparut toate probeleme. Pe scara unde locuiesc s-au mai bransat individual la apa rece 4 persoane inaintea mea. Operatorul de apa rece Apa-Canal ma obliga sa fac o lucrare de creare a unui traseu separat paralel cu conducta existenta aferenta scării in care locuiesc la care sa atasez un distribuitor cu 10 stuturi.De la unul din aceste stuturi trebuie sa mi fac eu instalatia interioara.
Nu mi se pare normal, ca atat timp cat conductele sunt in proprietatea societatii Apa Canal sa fiu obligata, pentru a ma bucura de dreptul meu la apa rece (precizez ca sunt cu intretinerea la zi) sa fac o lucrare de extindere si reconditionare al cărui beneficiar este aceasta societate , si eu sa suport toate costurile. Reprezentantii Apa Canal sustin ca dupa terminarea lucrarii eu trebuie sa ma duc sa cer cota parte persoanelor care deja s-au bransat individual la traseul vechi , acestea fiind obligate sa se redebranseze pentru a se lega la distribuitorul montat de mine.
Mai apoi nu toti locatarii de pe scara mea doresc sa se branseze individual la apa rece. Atunci de ce sa fiu eu obligata sa fac o lucrare destul de costisitoare ( tinand cont ca conducta principala de 100 se afla la o distanta mai mare de 20 m de scara mea) pentru simplul fapt ca cei de la Apa Canal n-au demarat aceste lucruri de la inceputul planificarii debransarilor.
Cine imi garanteaza ca voi recupera investitia care de altfel se considera a fi comuna intregii scari atat timp cat nu mai doreste nimeni sa se debranseze.
Inseamna ca Apa Canal nu mai doreste refurnizarea apei reci in sistem de asociatie?
Nu mai inteleg!
Este legal ceea ce vor sa ma oblige cei de la Apa Canal sa fac?In baza carui cadru legal?