avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Activitate AndraR2

Activitate AndraR2

Răspuns la discuția Pasaport/Schimbare Nume
Multumesc mult de sfaturi!
Răspuns la discuția Pasaport/Schimbare Nume
Din cite inteleg variantele sunt sa iau amenda sau nu sau mai sunt si alte variante? Sincera sa fiu sunt ok cu amenda, nu asta este problema doar ma ingrijorez putin ptr ca am inteles ca daca nu iti schimbi numele in 2-3 saptamini dupa casatorie ceea ce nu am facut plus am mai luat si un pasaport intre timp bazat pe buletinul vechi este ilegalitate. Nu prea inteleg cum depinde de functionar, nu este o procedura? Dar sunt convinsa ca stiti f bine ce ziceti din experienta si de fapt chiar am sunat la evidenta persoanelor in bucuresti si si la sectorul 3 si la aceeasi intrebare am primit doua raspunsuri diametral opuse....

Multumesc,
Buna Ziua,

Am nevoie de un sfat legat de legislatia romana privind schimbarea actelor dupa casatorie. Situatia este urmatoarea: Locuiesc in strainatate de aproximativ zece ani iar ulterior m-am casatorit in tara si pe certificatul de casatorie am luat numele sotului dar nu mi-am schimbat nici un alt act cu numele lui (CI sau pasaport) din motive tinind de timp deoarece dupa ce m-am casatorit m-am intors aici plus actele mele de viza si rezidenta au fost intotdeauna pe numele vechi si atunci nu mai puteam sa ma intorc. Si dupa ce m-am casatorit mi-am reinnoit pasaportul la un moment dat folosind buletinul cu numele vechi. Acum imi expira din nou pasaportul dar si buletinul a expirat si dupa cit am inteles de la consulat trebuie sa imi fac pasaportul pe numele dupa casatorie ceea ce inseamna ca trebuie sa imi schimb actele de rezidenta dar asta este alta problema care tine de legile de aici.
Intrebarea mea este: ce probleme pot sa am din cauza faptului ca nu mi-am schimbat numele pina acum si ca mi-am facut un pasaport in anii astia cu numele vechi. Nu am realizat ca poate sa fie o problema pina am vorbit la consulat sa fiu sincera.

Multumesc mult