Va multumesc din suflet. Chiar nu stiam ce sa mai fac. Am sa merg si la Administratia financiara. Din cate am inteles pot sa declar si venit 0, in cazul in care nu am facut nici o traducere iar in cazul in care am tradus imi va veni declaratia de venit anul urmator si va trebui s-o completez in conformitate su chitantele sau facturile emise. Cat despre chemat la Tribunal sau la Curtea de Apel, sunt sanse foarte mici deoarece eu sunt pe engleza si intr-un oras atat de mare ca cel in care locuiesc eu este fff putin probabil sa nimeresc tocmai eu.
Va multumesc inca o data!!!! O seara minunata va doresc!:)
Am si eu o nelamurire cu privire la autorizatia de traducator eliberata de Ministerul de Justitie. A fost eliberata in luna septembrie si mai am doar 2 saptamani pana se incheie termenul de prezentare la tribunal. Intrebarea ar fi daca este necesar sa ma prezint si la Administratia financiara pentru eliberarea certificatului de inregistrare fiscala daca eu nu doresc sa imi deschid un PFA sau un SRL. Nu vreau decat sa-mi intregistrez autorizatia, fara sa profesez in domeniu, deocamdata. Nu efectuez si nu intetionez sa efectuez traduceri pana nu sunt angajata de o firma de traduceri, firme care cer insa aceste autorizatii eliberate de Ministerul de Justitie; deci in cazul meu nu se justifica stampila pentru activitate comerciala deoarece activitatea o desfasor in cadrul firmei angjatoare. Mi se poate elibera stampila de traducator de catre un centru autorizat daca nu am certificat de intregistrare fiscala? Pe instiintarea de la Ministerul de Justitie mi se solicita doar prezentarea la Tribunal cu monstra de stampila si cu specimenul de semnatura deci nu cu montrele de stampile, pentru ca in cazul in care deschid PFA trebuie sa am 2 stampile, una care se aplica pe acte si una care se aplica pe chitante si pe facturi. Deci, ma pot inregistra fara sa trec pe la Administratia Fiscala, mi se elibereaza stampila fara certificatul de inregistrare fiscala?
Astept raspuns cat mai urgent in vederea deslusirii hatisurilor acestor legi de jungla.:stunned: